«Unda verde» la autorizarea a 15 noi taxiuri in Barlad!

0
1239

• Dupa ce, in martie 2018, s-a aprobat cresterea de la 180 la 200 a numarului autorizatiilor eliberate pentru activitatea de taximetrie pe raza Barladului, in aceasta luna, municipalitatea doreste suplimentarea autorizatiilor cu inca 15. Masura vizeaza combaterea „pirateriei” din randul taxiurilor care circula in oras, cu atat mai mult cu cat, in ciuda eliberarii autorizatiilor noi de anul trecut, lista de asteptare numara destui doritori.

Printre proiectele de hotarare ce urmeaza a fi supuse atentiei consilierilor barladeni in sedinta ordinara din 16 decembrie se regaseste si unul ce presupune „modificarea si completarea alin. (3), lit. c), art. 8, sectiunea a doua, al Anexei nr. 1 la HCLM nr. 343 din 18.12.2007 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si executare a serviciului de transport in regim de taxi si in regim de inchiriere din municipiul Barlad”. Principala noutate adusa este faptul ca, pe langa cele 200 de taxiuri autorizate ce isi desfasoara activitatea in oras, acum se vor putea elibera inca 15 autorizatii. Se doreste astfel ca „piratii” care desfasoara activitate de taximetrie sa intre in legalitate, respectiv sa plateasca taxe si impozite ca si taximetristii autorizati. Iar taxa pentru eliberarea autorizatiei de transport in regim de taxi, persoane sau bunuri, asa cum a fost votata de consilieri in decembrie 2017, este de 250 de lei. Asa ca „piratii” isi pot permite sa o achite pentru a putea functiona legal.

„In pofida derularii unor lucrari ample de modernizare a infrastructurii locale de transport, in Barlad exista inca un numar important de strazi de pamant si pietruite, improprii pentru deplasarea in conditii optime de confort si siguranta. Cresterea accesabilitatii si mobilitatii persoanelor si bunurilor in interiorul Barladului impune marirea numarului de taximetre. Masura de marire a numarului maxim de autorizatii si copii conforme care se vor atribui autovehiculelor pentru efectuarea serviciului de transport de persoane in regim de taxi este propusa si ca urmare a numeroaselor solicitari/petitii formulate in scris de persoanele care doresc sa presteze in conditii de legalitate serviciul public de transport persoane in regim de taxi, pe lista de asteptare fiind cel putin 15 persoane fizice sau juridice, unele cu vechimea cererii de peste patru luni”, se arata in referatul de aprobare semnat de primarul Boros.

„Mentionez ca aceasta hotarare de a mari numarul maxim de autorizatii si copii conforme am avut-o ca subiect de discutii in mai multe ocazii, in intalniri repetate cu reprezentantii taximetristilor, precum si cu reprezentanti ai conducerii Politiei Barlad, aceasta masura find necesara si pentru intrarea in legalitate a mai multor persoane fizice si juridice care presteaza activitatea de taximetrie ilegal, acestia, intr-o mare masura, solicitand autorizarea in vederea efectuarii de transport de persoane in regim de taxi si in regim de inchiriere. Avand in vedere ca aceasta dimensionare este conforma cu art. 14, alin. (4) din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, cu modificarile si completarile ulterioare, propun ca acest numar maxim sa fie alcatuit astfel: 215 autorizatii taxi permanente pentru transport persoane; 15 copii conforme permanente pentru transport persoane in regim de inchiriere cu autovehicule cu condicator auto; 15 autorizatii taxi permanente pentru executarea transportului de bunuri sau de marfuri in regim de taxi; 10 autorizatii permanente destinate ctivitatii Rent a car”, se mai arata in referatul de aprobare al proiectului de hotarare.

Reamintim ca, in martie 2018, consilierii locali barladeni au aprobat un proiect similar. Atunci, numarul autorizatiilor pentru activitatea de taxi a fost majorat de la 180, cat fusese aprobat inca din 2007, la 200.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.