Trandafirii de pe Republicii, udati cu un sistem de irigare inteligent

0
1226

• Din 2020, scuarul ce traverseaza Bulevardul Republicii din Barlad, de la Cerbul de Aur pana la Confectii, va fi udat cu ajutorul unui sistem de irigare inteligent. Lucrarile de montaj costa circa 300.000 lei si vor fi gata pana la finele lunii decembrie.

Potrivit reprezentantilor Primariei Barlad, pana la finele acestei luni, se vor finaliza lucrarile de montaj al unui sistem inteligent de irigare a spatiilor verzi, implementat pentru prima data in localitate. Sistemul la care se lucreaza in aceste zile se intinde pe o distanta de circa doi kilometri, adica din zona Cerbul de Aur spre zona Confectii. Anterior, acelasi sistem a fost montat si la spatiul verde de la Monumentul Eroilor Neamului, aflat in intersectia de la Cerbul de Aur, precum si la cel din curtea viitorului Centru de Informare Casa „Dej”.

Comanda sistemelor se va face cu ajutoul unui soft, care poate fi instalat si pe telefoanele mobile, astfel ca toate operatiunile vor fi setate respectand anumiti parametri, in functie de anotimp. Acest lucru inseamna ca, in functie de sezon, plantele vor primi cantitati diferite de apa. Totodata, sistemul, prevazut cu aspersoare retractabile, cu raza de 2,3 metri, dispune si de senzori de ploaie, pentru a se evita risipa de apa.

„Am beneficiat de expertiza unor constructori care au avut lucrari mari in tara si care, deja, s-au consacrat in privinta intretinerii spatiilor verzi cu solutii inteligente. Pentru ca am avut mereu probleme cu spatiile verzi de pe scuarurile situate pe Bulevardul Republicii, in zona de Sud, a fost nevoie de identificarea unei masuri eficiente si de viitor, mai ales ca barladenii sunt mari iubitori de frumos. Am plantat acolo sute de butasi de trandafiri, care trebuie intretinuti”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Termenul de finalizare a investitiei este 31 decembrie, banii necesari realizarii lucrarilor de montaj, adica suma de 300.000, fiind asigurati de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.