Rugbisti barladeni, pregatire cu selectionata Moldova Sud

0
841

Federatia Romana de Rugby continua in Moldova Sud proiectul implementat la nivel national si finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, ce vizeaza formarea selectionatelor regionale la mai multe categorii de varsta. Astfel, intre 3-13 decembrie, selectionata Moldova Sud U16 se afla intr-un stagiu de pregatire la Galati.

In total, la acest cantonament au fost convocati 26 de jucatori din cinci judete ale Moldovei, doi dintre ei fiind legitimati la Clubul Sportiv Scolar Barlad. Acestia sunt George Irimia si George Motrea, antrenati de profesorul Ionut Isac. Pe langa barladeni, la stagiul de la Galati participa rugbisti de la LPS Focsani (2 jucatori), CSS Gura Humorului (5 jucatori), CSS Tecuci (7 jucatori), CSS Unirea Iasi (8 jucatori) si LTATV Galati (2 jucatori).

Potrivit antrenorilor, in acest stagiu accentul este pus pe dezvoltarea si perfectionarea abilitatilor tehnice de baza: jocul fara balon, jocul la sol, jocul inainte si dupa contact, apararea, apararea individuala, apararea colectiva in jurul ruckului. De asemenea, in acest cantonament se vor organiza si workshop-uri de dezvoltarea personala a jucatorului de rugby, accentul fiind pus pe obtinerea cunostintelor de specialitate.

Antrenorii selectionatei regionale Moldova Sud U16 sunt Eugen Popa, Marius Victor Secuianu si Daniel Vlismas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.