Politistii hunedoreni, perchezitii in judetul Vaslui

0
1423

• Politistii de Investigatii Criminale din judetul Hunedoara au descins, miercuri, in patru judete din tara, inclusiv in Vaslui, pentru a prinde patru suspecti care, in iulie, au comis mai multe infractiuni cu carduri bancare. In urma perchezitiilor, a fost recuperat un prejudiciu de peste 25.000 de lei.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara au efectuat, miercuri, 11 decembrie, cinci perchezitii domiciliare pe raza judetelor Prahova, Constanta, Vaslui si Buzau. Potrivit acestora, descinderile au fost efectuate intr-un dosar penal ce vizeaza comiterea unor infractiuni prin intermediul sistemelor informatice, in speta efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si accesul ilegal la un sistem informatic, sub supravegherea unor procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara.

„In fapt, politistii au stabilit ca cele patru persoane banuite de comiterea infractiunilor investigate au efectuat, la data de 29.07.2019, mai multe tranzactii frauduloase, accesand in mod ilegal sisteme informatice bancare si date de identificare ale unui card bancar (apartinand unei parti vatamate din municipiul Orastie), in urma carora au fost initiate plati in valoare de peste 25.945 de lei, catre diferiti comercianti, printr-un sistem on-line (au fost achizitionate o serie de produse si servicii de transport, pe rute aeriene internationale). In acest caz, prejudiciul a fost recuperat prin blocarea tranzactiilor de catre comercianti. In urma perchezitiilor domiciliare, au fost identificate si ridicate sisteme de plata, card-uri bancare, documente privind efectuarea unor tranzactii financiare, conturi, precum si alte documente si inscrisuri, care vor fi folosite in administrarea probatoriului”, au declarat reprezentantii IPJ Hunedoara.

Acestia au precizat ca urmarirea penala se va efectua in baza cooperarii internationale cu autoritatile judiciare din diferite state europene, avand in vedere indiciile privind ramificatiile activitatilor infractionale si posibilitatea extinderii cercetarilor si fata de alte persoane.

Activitatile investigative au beneficiat de sprijinul politistilor Biroului de Analiza a Informatiilor Hunedoara si al politistilor Serviciilor de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Prahova, Vaslui, Buzau si Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.