Olimpicii Barladului au fost rasplatiti de oamenii de afaceri

0
1215

Noua elevi din Barlad, toti premiati la diferite materii la olimpiadele si concursurile scolare nationale din anul scolar 2018-2019, au fost rasplatiti de Clubul Rotary Barlad cu premii in bani si o diploma de excelenta. Festivitatea de premiere aflata deja la cea de-a XVIII-a editia a avut loc vineri, 29 noiembrie, si a fost gazduita de Teatrul „Victor Ion Popa”.

Astfel, printre cei distinsi s-au numarat patru elevi care au obtinut premiul I. Acestia sunt: Liviu-Lucian Albu (olimpiada de Interpretare instrumentala – flaut, Scoala de Arte „N. N. Tonitza”, prof. indrumator Camelia Andrei), Robert Romeo Nicoara (olimpiada de Pedagogie-psihologie, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, prof. indrumator Daniela Marinescu), Madalina Mihaela Lifu (olimpiada de Industrie textila si pielarie, Liceul Tehnologic „Petru Rares„, prof. indrumatori Mihaela Curelaru si Tatiana Cucos) si Dragos Puscasu (concursul de matematica „Adolf Haimovici”, Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, prof. indrumator Valeriu Brasoveanu).

Alti trei au obtinut premiul II. Este vorba despre Mara Elena Cotaie (olimpiada de Geografie, Colegiul „Codreanu”, prof. indrumator Cristina Oprea), Andrei-Valentin Pintilii (olimpiada de Geografie, Scoala „Episcop Iacov Antonovici”, prof. indrumator Georgel Bradu) si Alice Beatrice Giusca (olimpiada de Pedagogie-psihologie, Liceul Pedagogic, prof. indrumator Daniela Marinescu).

Nu in ultimul rand, ultimii doi elevi rasplatiti de Clubul Rotary Barlad cu cate 1.000 lei au obtinut premiul III, respectiv mentiune la olimpiadele nationale la care au participat. Este vorba despre Daniela Causean (olimpiada de Limba rusa, Colegiul „Codreanu”, prof. indrumator Eugenia Cretanu) – premiul III si Tudor Pagu (olimpiada de Informatica, Colegiul „Codreanu”, prof. indrumator Vlad Giurcanu) – mentiune.

Banii au fost stransi din vanzarea de bilete la spectacolul „Chirita in provincie”, o comedie muzicala de Vasile Alecsandri, in interpretarea solistilor, actorilor si orchestrei de revista a Teatrului National de Opera si Opereta „Nae Leonard” din Galati. Reprezentantia a avut loc vineri, de la ora 18.30, la teatrul barladean, fiind urmata de premierea elevilor.

Trebuie spus ca, din 2001, cand a luat fiinta, Clubul Rotary a premiat excelenta din educatie in fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.