O saptamana de sarbatoare la Biblioteca Judeteana Vaslui

0
951

• Mos Nicolae vine la iubitorii cartii si ai activitatilor culturale cu un dar de pret. Astazi, debuteaza Zilele Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui, care, in perioada 6-15 decembrie, vor aduce in fata publicului vasluian manifestari dintre cele mai diverse.

Prima zi va fi una plina. Incepand cu ora 10.00, vor avea loc: activitatea „Sfantul Nicolae – ocrotitorul copiilor”, festivitatea de premiere a Concursului „Spiridusii lui Mos Craciun”, de la ora 15.00 – recitalul de pian sustinut de Corina Raducanu si Eugen Dumitrescu, Duo Art Studio (coordonator Galina Parfeni) si se va incheia cu o Seara de carte pentru copii de la 17.30.

Sarbatoarea bibliotecii va continua luni cu „Seductia lecturii” la ora 13.00. Ziua de marti va cuprinde Colocviul profesional „Biblioteca publica, un spatiu activ in comunitate” (ora 9.30) si Concursul „Nicolae Milescu Spatarul – personalitate vasluiana in cultura romana” (ora 14.00). Aceleiasi personalitati ii este dedicata si activitatea de miercuri, cu incepere de la ora 11.00, „In memoriam: Nicolae Milescu Spatarul”. Tot pe 11 decembrie, la ora 14.00, are loc o noua conferinta din seria lunara „Dupa-amiezi culturale la Vaslui”, coordonata de prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi care l-a invitat pe domnul Liviu Bratescu, cercetator dr. la Institutul „A.D. Xenopol” Iasi.

Ziua de joi va fi una bogata. La ora 11.00, la sala de activitati, artistii Mihaela si Cristian Garlea vor sustine microrecitalul „Vocalitatea in jazzul romanesc”, iar la Centrul de formare se va desfasura actiunea „In asteptarea sarbatorilor de iarna: traditii si obiceiuri”. Ora 14.00 aduce in fata vasluienilor doua carti noi si interesante. Astfel, vor fi lansate: Scriitori vasluieni semnata de Theodor Codreanu si antologia de literatura pentru copii si tineret Calatorie pe taramul visarii, lucrare coordonata de Liliana Moga, care reprezinta munca de cercetare a documentelor din colectiile bibliotecii, realizata de Serviciul Informatizare, Informare bibliografica, Prelucrarea si completarea colectiilor.

Vineri, la ora 14.00, prietenii bibliotecii si ai cartilor sunt invitati sa participe la „Amiaza cartilor junimiste – semnale editoriale”.

Zilele Bibliotecii se vor incheia duminica, 15 decembrie, cand vasluienii melomani sunt asteptati la un recital de pian sustinut de elevi de la clasa profesorului Alexandru Ursu incepand cu ora 12.00.

„Zilele Bibliotecii reprezinta o suma de idei, munca din partea bibliotecarilor si rodul colaborarii cu alte institutii. Fiind un eveniment de amploare si reprezentativ pentru noi, nu am fi putut sa gandim o perioada mai potrivita de desfasurare decat in preajma zilei de nume a patronului nostru spiritual, Nicolae Milescu Spatarul. Va invitam sa participati la tot ce noi am pregatit cu drag pentru dumneavoastra!”, a declarat Voicu Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene.

• Alina Tanasa, bibliotecar la Biblioteca Judeteana „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.