Masuri de fluidizare a traficului in punctele de frontiera, in perioada sarbatorilor de iarna

0
1200

Apropierea sarbatorilor de iarna a determinat o crestere a valorilor de trafic atat pe sensul de iesire din tara cat si pe cel de intrare, fapt pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a luat masuri pentru asigurarea unui control operativ si fluent in toate punctele de trecere de la frontiera de est.

Pentru evitarea aglomerarilor, au fost dispuse masuri de suplimentare a personalului politiei de frontiera pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. In plus de folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, in functie de valorile de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritatile de frontiera din Republica Moldova, in vederea stabilirii unor masuri comune, in baza protocoalelor bilaterale, astfel incat controlul de frontiera sa se desfasoare cu operativitate.

In acest an, pentru o cat mai buna informare a participantilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit in punctele de trecere a frontierei, prin intermediul personalului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, aproximativ 55.500 de flyere cu informatii utile privind programul de lucru si modalitatea de accesare a unor servicii publice.

In luna decembrie 2018, frontiera de est a fost tranzitata de peste 697.000 de persoane, precum si de 216.682 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 319.951 de treceri au fost pe sensul de intrare in tara (187.032 cetateni U.E. si 132.868 cetateni non – U.E.). Ca de obicei, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Albita. Astfel, prin acest punct de trecere comuna romano-moldoveana au trecut granita, in luna decembrie a anului trecut, aproximativ 260.000 de persoane si peste 71.100 de mijloace de transport.

In conditiile in care, conform estimarilor, cel mai tranzitat punct de trecere va fi Punctul de Trecere a Frontierei Albita, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontiera deschise traficului international, existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Mentionam ca, la frontiera romano-moldoveana sunt sase puncte de trecere a frontierei cu specific rutier si, in total, sunt disponibile pe sensul de intrare in tara 28 de benzi de control, iar pe sensul de iesire 25, astfel: pe raza judetului Galati: P.T.F. Oancea – Cahul, P.T.F. Galati – Giurgiulesti; pe raza judetului Vaslui: P.T.F. Albita – Leuseni; pe raza judetului Iasi: P.T.F. Sculeni – Sculeni; pe raza judetului Botosani: P.T.F. Radauti – Prut-Lipcani, P.T.F. Stanca – Costesti.

De asemenea, reamintim ca participantii la traficul transfrontalier au la dispozitie aplicatia Trafic On-line, dezvoltata de Politia de Frontiera Romana, ce poate fi accesata pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezinta informatii despre toate punctele de frontiera. Mai mult, aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.

Totodata, pentru informatii privind punctele de trecere a frontierei, despre calatoria in strainatate sau pentru sesizari privind diferite aspecte din sfera de competenta a Politiei de Frontiera cetatenii pot suna la numarul de telefon 021.9590, care functioneaza in regim permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.