Judetul Vaslui, pregatit sa intampine iarna!

0
770

• Atat conducerea judetului, cat si mare parte din primarii au finalizat pregatirile in vederea interventiei, in caz de nevoie, impotriva ninsorilor. Pentru a interveni prompt, SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, societatea Consiliului Judetean care are in sarcina intretinerea, inclusiv deszapezirea drumurilor judetene, si-a marit parcul auto cu mai multe utilaje si a inceput sa monteze parazapezi in locurile nevralgice. “Noile dotari, precum si lungimea parazapezilor ce urmeaza a fi amplasate reprezinta cel mai important efort financiar facut, poate, in ultimii 20 de ani pentru asigurarea circulatiei in conditii de siguranta pe drumurile judetene si comunale. Pentru aceasta iarna, au fost luate toate masurile necesare pentru a evita evenimentele nedorite”, a declarat Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui.

In aceste zile, lucratorii SC Lucrari Drumuri si Poduri SA trudesc de zor in amplasarea a mai bine de 8 kilometri de parazapezi, echipamente care sunt instalate in puncte nevralgice de pe drumurile judetene. Prioritate vor avea zonele cunoscute ca fiind primele care se blocheza din cauza zapezii viscolite, cum ar fi cele dintre Codaesti si Danesti, Bogdana – Lipovat, din Suletea, Pogana, Tanacu, Sarateni, Ciocani, Viisoara sau Deleni. In total, pe drumurile judetene urmeaza sa fie instalati peste 20 de kilometri de parazapezi, echipamente proaspat achizitionate, incepand din acest an urmand a fi desfasurata, in diverse portiuni, cea mai mare lungime de parazapezi intinse de-a lungul drumurilor judetene. In plus, societatea care are drept principala sarcina intretinerea, inclusiv deszapezirea drumurilor judetene, si-a asigurat deja stocurile de sare si material antiderapant, circa 75% din cantitatea de material estimata ca ar putea fi folosita in conditiile unei ierni grele, cu precipitatii sub forma de zapada abundente si de durata, fiind deja amplasata in punctele destinate.

“Avem contracte incheiate, resursele financiare pregatite si, in caz de nevoie, vom aduce si restul cantitatii de material antiderapant necesar. Tinem periodic legatura cu conducerea SC LDP Vaslui, cu primarii din teritoriu si cu institutiile care au responsabilitati in cazul situatiilor de urgenta si suntem gata sa intervenim in caz de nevoie, imediat ce se porneste prima ninsoare. Impreuna cu colegii de la Directia de Sanatate Publica si cu primarii, s-a facut o inventariere a persoanelor dependente de dializa si a gravidelor si, in caz de nevoie, impreuna cu Serviciul Judetean de Ambulanta, vom proceda la transportarea din timp a acestor persoane la unitatile spitalicesti. Primarii vor merge la aceste persoane pentru a le explica procedurile, si fac un apel catre cei aflati in aceasa situatie: sa accepte transportul la spital in cazul in care se anunta caderi masive de zapada ce ar putea afecta traficul”, a explicat Ciprian Trifan, vicepresedinte al CJ Vaslui, responsabilul de deszapezirile drumurilor judetene.

El a adaugat ca utilajele de dezapezire sunt deja pregatite, inclusiv din punctul de vedere al fortei de munca necesare, al stocului de carburant si echipamente specifice. Mai mult, parcul auto al SC LDP Vaslui destinat dezapezirilor s-a marit, toate cele 4 autofreze primite anul trecut de la DRDP Iasi, impreuna cu cele doua autofreze ale societatii fiind in stare de functionare si pregatite de interventie. “Se va interveni cat mai eficient cu 4 masini mari, camioane dotate cu plug in fata si sararita in spate, dintre care 2 camioane sunt noi, achizitionate in acest an. Deasemenea, urmeaza ca SC LDP Vaslui sa mai achizitioneze in perioada urmatoare cateva sararite, care vor intra in folosinta chiar in aceasta iarna. In plus, celelalte utilaje mari vor fi dotate cu lame si vor fi insotite de sararite, pentru a se putea interveni cat mai eficient, pe segmente lungi de drum. Apreciem colaborarea cu UAT-urile pe care am avut-o in trecut si pe care sper ca o vom avea si pe viitor, pentru a putea asigura circulatia in bune conditii pe drumurile comunale si judetene. Totodata, doresc sa multumesc primarilor care au dat dovada de responsabilitate si s-au pregatit din timp si asa cum trebuie pentru aceasta iarna”, a mai declarat Trifan.

Vicepresedintele CJ a facut si un apel catre vasluieni: “Sper sa dea dovada de responsabilitate si, pe perioadele de viscol puternic cu care inevitabil ne vom confrunta, sa nu plece la drum decat in caz de extrema urgenta si fiind foarte bine pregatiti, inclusiv cu proviziile necesare pana la o eventuala interventie a salvatorilor, in caz de nevoie. Speram sa nu avem parte de astfel de momente grele si sa facem fata cu succes oricaror interventii necesare”, a concluzionat Ciprian Trifan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.