Fetitele din Barlad, medalii la Mica Gimnasta

Toate cele 18 gimnaste in varsta de 5-8 ani, din Barlad, au fost rasplatite cu medalii pentru prestatia lor la Cupa Mica Gimnasta de la Focsani.

Colectivul de antrenori de gimnastica din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad au participat sambata, 7 decembrie, cu lotul de sportive de 5-8 ani la cea de-a sasea editie a Cupei Mica Gimnasta, organizata de CSS Gimnastica Focsani si gazduita in Focsani, judetul Vrancea. Competitia s-a adresat doar sportivelor mici, care nu au fost niciodata la o intrecere oficiala, iar cele 18 fetite de la CSS Barlad s-au intrecut cu alte aproximativ 70 de gimnaste de varste similare de la cluburi precum CSM Cluj-Napoca, CSS Buzau, CS Phoenix Gimnastycs Targoviste, LPS Nadia Comaneci, CS Petrolul Ploiesti, CSS 1 Timisoara si Scoala Sportiva pentru Copii si Juniori Floresti – Chisinau.

Cele 18 gimnaste care au concurat la Focsani sunt: Daria Bigu, Maria Drestaru, Daria Cazacu, Georgiana Avram, Maria Caldararu, Ilona Balan, Miriam Giusca, Andra Bucataru, Otilia Iordache, Daria Iancu, Ecaterina Caldararu, Gabriela Rosca, Alexandra Balan, Giulia Cismaru, Patricia Darie, Maria Costan, Marina Popa si Alexia Angheluta. Micutele sportive sunt pregatite de colectivul de antrenori Ana-Maria si Liviu Iordache, Sebastian Panaite, Alexandru Crupenschi si Paula Bicu, care le-au si insotit la concurs.

Cele mai micute gimnaste ale CSS Barlad au participat sambata la o competitie de pregatire specifica varstei. Sportivele au concurat pe grupe de varsta, cele de 5-6 ani aflandu-se pentru prima data la un concurs. Cu toate acestea, toate s-au descurcat foarte bine, motiv pentru care au fost rasplatite cu medalii, premii si diplome. Chiar daca nu a fost o competitie oficiala, au participat circa 70 de sportive de la diverse cluburi din tara, pentru a le da ocazia celor mai mici gimnaste sa capete experienta in vederea participarii la concursuri mai mari si chiar la campionate nationale, ne-a declarat antrenoarea Ana-Maria Iordache.

Trebuie spus ca Mica Gimnasta a fost initiata ca un proiect educational national realizat in colaborare cu mai multe cluburi din tara si a avut drept obiectiv descoperirea de noi talente, dezvoltarea spiritului de competitie si de fair-play ale micutelor gimnaste, dezvoltarea aptitudinilor de a lucra in echipa si indrumarea lor catre performanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.