E oficial: Andreea Raducan a demisionat din functia de presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica!

2
1437

• Dupa numai doi ani si patru luni, Andreea Raducan, fosta mare campioana europeana, mondiala si olimpica si cea mai mare gimnasta pe care a dat-o vreodata Barladul, si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica (FRG). Motivul prezentat de aceasta este neindeplinirea obiectivului propus, in speta calificarea echipelor de fete si baieti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Pe data de 4 august 2017, barladeanca Andreea Raducan (la acel moment in varsta de 33 ani), fosta campioana europeana, mondiala si olimpica, a fost aleasa cu unanimitate de voturi in functia de presedinte al FRG. Mandatul ar fi trebuit sa aiba patru ani, insa, dupa cum anunta saptamana trecuta, aceasta a organizat, ieri, 5 decembrie, o conferinta de presa in cadrul careia si-a facut publica intentia de a-si da demisia. Ca si acum cateva zile, motivul invocat de marea sportiva a fost legat de faptul ca antrenorii loturilor nationale de gimnastica, in speta Nicolae Forminte (feminin) si Marius Urzica (masculin) nu au reusit sa-si indeplineasca obiectivul propus, acela de calificare la Olimpiada de la Tokyo, Japonia, de anul viitor. Romania va fi reprezentata doar la individual, prin sportivii Maria Holbura (individual compus) si Marian Dragulescu (sarituri).

„Neindeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a facut sa consider ca e nevoie de schimbare si ca poate nu sunt omul potrivit la conducerea Federatiei. Sub o forma sau alta, unii dintre membrii Comitetului Executiv nu doresc sa faca o schimbare, motivand ca nu sunt solutii. Nu sunt dispusa sa-mi asum in continuare ceea ce nu se doreste a se face pe viitor, motiv pentru care am decis dupa sedinta Comitetului Executiv sa pun punct prezentei mele in fruntea Federatiei Romane de Gimnastica. Insa voi ramane in continuare alaturi de gimnastica romaneasca. Cred ca si din cauza orgoliilor foarte mari s-a ajuns in aceasta situatie. Am avut discutii corecte cu antrenorii federali, dar, daca nu este timp sau nu exista solutii, eu nu pot sa continui in acest ritm. Cu regret, parasesc aceasta federatie si vreau sa multumesc partenerilor nostri – Ministerul Tineretului si Sportului si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman – care au fost alaturi de noi. Nu cred ca au fost lucruri pe care noi sa le fi cerut si sa nu fi primit un raspuns afirmativ din partea lor. Problema este ca noi nu putem sa ne ridicam la nivelul cerintelor partenerilor nostri. Au fost multe lucruri propuse, dar putine au avut un raspuns”, a declarat Andreea Raducan ieri.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.