Dupa ani de surpari, drumul comunal din Odaia Bursucani va fi consolidat!

0
1110

• In sfarsit, dupa ani buni de la demararea proiectului de catre actuala administratie a comunei Grivita, DC 75 Odaia Bursucani, care la orice ploaie torentiala se surpa si izoleaza localitatea de satele vecine, va fi consolidat. Investitia, estimata la peste 3 milioane de lei, va fi finantata prin Compania Nationala de Investitii (CNI).

Zilele trecute, primarita Alina Munteanu, aflata deja la cel de-al treilea mandat in fruntea comunei Grivita, a anuntat prin intermediul paginii sale de socializare ca DC 75, care trece prin localitatea Odaia Bursucani si care, la toate viiturile puternice, s-a surpat si a „rupt” satul in doua, va fi consolidat. Potrivit acesteia, problema nu a aparut acum un an sau doi, ci asa s-a intamplat dintotdeauna, dar ca inca de cand a ajuns in fruntea comunei si-a pus in cap sa o rezolve, iar acum dorinta ei se si materializeaza. O dovada oferita in acest sens este faptul ca, pe data de 27 noiembrie, oficialii CNI au semnat contractul de proiectare si executie lucrari pentru investitia „Consolidare DC 75 Odaia Bursucani pentru inlaturarea efectelor calamitatilor”, cu o valoare estimata de peste 3,2 milioane de lei.

„Firma cistigatoare a licitatiei, SC Prof Con Invest SRL, a venit in comuna noastra astazi (4 decembrie, n.r.) pentru predarea amplasamentului drumului comunal si pentru a stabili ultimele detalii necesare inceperii lucrarilor de proiectare. Durata de intocmire a proiectului tehnic va fi de doua luni, iar durata de realizare a lucrarilor de consolidare de noua luni. Multumesc echipelor de ridicari topografice, studii geotehnice si colegilor din firma de proiectare pentru seriozitatea si profesionalismul de care au dat dovada si pentru tot sprijinul acordat pana cand ni s-a aprobat la finantare acest proiect. De asemenea, tin sa-i multumesc in mod expres domnului viceprimar Ioan Dabija si domnului consilier Gheorghe Topalea pentru toate eforturile depuse in vederea refacerii acestui drum distrus de viituri. Fara eforturile lor de refacere a partii carosabile distruse de viituri nu se mai putea circula in siguranta. Sa dea Dumnezeu ca lucrarile sa inceapa repede in primavara anului viitor!

Multumesc tuturor celor care nu v-ati pierdut increderea in mine si in echipa si care m-ati incurajat sa lupt pentru gasirea unei echipe de proiectare si a unor experti care sa identifice solutii tehnice si de finantare pentru consolidarea drumului comunal Odaia Bursucani”, a postat primarita Munteanu pe contul sau de socializare pe data de 4 decembrie.

Aceasta ne-a declarat ca drumul respectiv se surpa la fiecare ploaie torentiala, dar ca, pana la aprobarea acestei finantari, autoritatile locale au alocat bani de la bugetul comunei pentru tot felul de solutii de „carpire” temporara, inclusiv prin impletituri de nuiele ori prin turnarea de argila si alte materiale de constructii. Lucrarile de consolidare nu presupun asfaltarea drumului, ci aducerea la stadiul initial, adica la cel de piatra sparta. Asta dupa multe alte operatiuni complexe necesare prevenirii pe viitor a altor surpari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.