Dublu eveniment in cinstea Zilei Nationale, la Inspectoratul Scolar Judetean

0
560

• In preajma celor doua mari evenimente ale identitatii romanesti, Ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei, si Ziua Nationala, ISJ Vaslui a lansat Albumul de fotografii – “Activitati dedicate Centenarului Marii Uniri”, volum care a surprins momente de la cele peste 1.000 de actiuni desfasurate in unitatile scolare vasluiene pe parcursul anului trecut pentru a marca acest important moment al istoriei neamului nostru. Cu aceeasi ocazie, a fost dezvelit si tablul de mari dimensiuni “Tempus”, creatie a elevilor Liceului Pedagogic din Barlad, care va impodobi holul institutiei.

“Nu stiu daca v-ati dorit ceva atat de mult si sa aveti bucuria ca ceea ce ati realizat sa depaseasca toate asteptarile! Asa a fost cazul Anului Centenarului Marii Uniri, in care, la nivelul unitatilor scolare vasluiene, s-au desfasurat peste 1.000 de activitati pentru a marca acest important moment al istoriei. Cel mai important, s-a starnit un spirit patriotic atat de frumos si de profund, incat nu cred ca se va opri vreodata. Toate aceste momente au fost stranse in acest album de fotografii, „Activitati dedicate Centenarului Marii Uniri”, ocazie cu care am descoperit imagini atat de frumoase cu ce s-a intamplat in scolile vasluiene… Au fost, de fapt, mii de fotografii, din care am selectat doar o parte in acest album, care numara 100 de pagini pentru 100 de ani de istorie a Romaniei Mari. Multe nu au fost selectate, insa doar din lipsa de spatiu, dar toate vor fi pastrate pentru a sta marturie acestor atat de frumoase si patrunse de spirit patriotic momente petrecute anul trecut”, a explicat prof. Gabriela Placinta, inspectorul general scolar al judetului Vaslui, ideea din spatele acestui album aniversar, la care au contribuit zeci de cadre didactice din judet, impreuna cu echipa de la Liceul Pedagogic din Barlad, condusa de prof. Sebastian Pascu, care a selectat si editat volumul de fotografii.
Cu ocazia lansarii albumului „Activitati dedicate Centenarului Marii Uniri”, a fost prezentata si o alta realizare extraordinara a elevilor Liceului Pedagogic din Barlad care va infrumuseta multa vreme holul cladirii ISJ Vaslui si va putea fi admirata de toti vizitatorii institutiei. Este vorba de un tablou de mari dimensiuni, intitulat „Tempus”, infatisandu-l pe Zeul Timpului si cele 4 anotimpuri, in viziunea tinerilor artisti plastici. Mai trebuie mentionat ca cea de-a 101-a aniversare a Marii Uniri a fost marcata, la fel ca anul trecut, de marea partea a elevilor vasluieni, care, in cinstea acestei sarbatori, au mers la scoala imbracati in port popular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.