Dubla masura pentru talhari

0
544

• La doar o zi dupa ce un talhar a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru un prejudici de 72 de lei adus victimei sale, un altul, retinut dupa ce a furat unei iesence o bijuterie in valoare de 2.000 lei, a fost plasat doar in arest la domiciliu, desi procurorii cerusera arestarea lui preventiva! Culmea, cel de-al doilea, un tanar de 29 de ani, este deja judecat in stare de libertate intr-un alt dosar, pentru acuzatiile de lovire si alte violente si distrugere.

Duminica seara, imediat dupa finalul alegerilor prezidentiale, Dumitru Alin Adascalitei, un individ in varsta de 29 de ani, s-a gandit sa faca rost de bani, negasind alta modalitate decat sa jefuiasca o ieseanca venita cu treburi la Vaslui. Concret, victima, in varsta de 21 de ani, tocmai ce incerca sa se cazeze la un hotel din Vaslui cand a fost bruscata de talhar, care i-a smuls o bijuterie. Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au demarat cercetarile si l-au identificat pe barbatul banuit de savarsirea infractiunii de talharie. Prejudiciul, in valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat de politisti si predat partii vatamate. Talharul a fost retinut de politisti pentru o perioada de 24 de ore si apoi prezentat magistratilor Judecatoriei Vaslui, cu propunerea de dispunere a unei masuri preventive. Judecatorii nu a fost insa de acord cu cererea procurorilor si au decis ca Adascalitei sa fie plasat doar in arest la domiciliu, pentru urmatoarele 30 de zile. Asta in ciuda faptului ca barbatul nu este la prima fapta antisociala, in prezent pe rolul Judecatoriei Vaslui mai fiind un alt dosar, in care Dumitru Alin Adascalitei este acuzat de comiterea infractiunilor de loviri si alte violente si distrugere, fapte savarsite impotriva unui vasluian. Adascalitei si-a recunoscut vina, astfel ca, poate chiar azi, vineri 15 noiembrie, cand este urmatorul termen de judecata, si-ar putea afla sentinta.

Cu o zi inainte ca Adascalitei sa fie plasat in arest la domiciliu, un alt vasluian, Gheorghe Mosulet, era condamnat la nu mai putin de 4 ani de inchisoare, pentru doua acte de talharie calificata indreptate impotriva aceleiasi victime, prejudiciul in cauza fiind de doar 72 de lei! Faptele s-au petrecut intr-un bar, victima fiind atacata dupa ce castigase mici sume la „pacanele”. De fiecare data, Mosulet fusese insotit de un adolescent, caruia insa, minor fiind, i s-a aplicat doar masura asistarii zilnice pe o perioada de 6 luni. In toata aceasta perioada, pe langa alte obligatii, tanarul nu va avea voie sa frecventeze localuri in care se consuma bauturi alcoolice si in care sunt amplasate jocuri de noroc. In cazul in care nu va respecta aceste obligatii ori va savarsi vreo alta infractiune, adolescentul ar putea face cunostinta cu conditiile de cazare ale unui centru pentru delicventii minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.