Doua gimnaste si un atlet de la CSS Barlad, premiati la Gala Sportului Vasluian 2019

0
2146

Rezultatele obtinute de-a lungul anului la competitiile nationale si internationale i-au propulsat pe trei dintre sportivii legitimati la CSS Barlad, in speta un atlet si doua gimnaste, in topul celor mai buni zece sportivi din judet in 2019.

La mijlocul saptamanii trecute, mai exact pe 18 decembrie, a avut loc cea mai recenta editie a Galei Sportului Vasluian 2019, organizata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJTS) Vaslui. Intr-un cadrul festiv, in incinta salii de conferinte a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui, au fost premiati cei mai buni zece sportivi si antrenorii lor, ce s-au remarcat la competitiile nationale si internationale din acest an, atat la disciplinele olimpice, cat si la cele neolimpice.

Daca la disciplinele neolimpice, toti cei zece sportivi sunt practicanti de taekwon-do si sunt legitimati doar la doua cluburi din Vaslui (CS Liga de Est si CS Sulsa), in topul celor mai valorosi sportivi de la disciplonele olimpice (aruncari, atletism, gimnastica, lupte libere, etc.) sunt si trei barladeni, toti legitimati la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad.

Astfel, pe locul II se afla atletul Raul Alexandru Vrabie, inclus in categoria Juniori 2 (17-18 ani) si antrenat de profesorul Lucian Bolgar. Acesta a fost propulsat in Top 10 datorita rezultatelor obtinute la urmatoarele competitii: Campionatul National de Cros (locul II – echipe); Campionatul National de Juniori 2 (locul II – 2.000 metri obstacole); Campionatul National de Juniori 1 (locul II – 3.000 metri obstacole); Campionatul National de Tineret (locul III – 3.000 metri obstacole); Campionatul Balcanic de Juniori 2 (locul VI – 2.000 metri obstacole) si Campionatul Balcanic de Juniori 1 (locul VIII – 2.000 metri obstacole).

La egalitate, pe pozitia a doua a clasamentului, se afla si gimnasta Daniela Trica, inclusa in categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani) si antrenata de profesorii Ana Maria si Liviu Iordache. Desi in cursul anului 2019 a obtinut numeroase medalii la diverse competitii de profil, barladeanca a fost urcata in top datorita rezultatelor de la Campionatul National Individual pentru Senioare (locul II – barna) si Campionatul Mondial de Junioare (locul IV – cu echipa Romaniei).

Nu in ultimul rand, pe locul VI o avem pe gimnasta Amalia Puflea, inclusa in categoria Junioare II, Nivel 4 (12-13 ani) si antrenata de aceiasi profesori. Desi, inca din octombrie 2018, face parte din lotul Romaniei ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, sportiva reprezinta tot Barladul in competitii. Pozitia sa in clasamentul celor mai buni sportivi vasluieni se datoreaza rezultatelor obtinute la Campionatul National de Junioare II (locul I – individual compus, locul I – sol, locul I – paralele, locul II – sarituri si locul III – barna).

Sportivii au fost rasplatiti cu diplome, trofee si premii in bani in valoare totala de 7.000 lei, in timp ce antrenorii, voluntarii, cluburile sportive, autoritatile publice locale si judetene care au sprijinit activitatea sportiva pe parcursul anului 2019 au primit diplome si trofee. Toate au fost puse la bataie de DJTS Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.