Asociatia „Myosotis” redeschide Centrul de Sanatate de la Barlad

0
985

• Dupa o pauza de cinci ani, din aceasta luna, Cabinetul de Planificare Familiala si Sanatatea Reproducerii din cadrul Centrului de Sanatate „Myosotis” va fi din nou la dispozitia pacientilor.

Din decembrie, Asociatia „Myosotis” din Barlad redeschide Centrul de Sanatate, urmand sa ofere servicii de planificare familiala si sanatatea reproducerii. Aceste servicii au functionat cu succes in anii din urma, dar din 2015 au fost intrerupte din cauza modificarilor legislative si a lipsei de fonduri. Potrivit conducerii Asociatiei, povestea a inceput in 2001, cand a fost deschis acest centru, scopul fiind acela de a educa, preveni si de a oferi metode contraceptive bazate pe consultul unui medic specialist.

Odata cu redeschiderea ce se va realiza in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Barlad, serviciile de planificare familiala se vor relua, iar contraceptivele vor fi oferite gratuit tuturor femeilor din categorii vulnerabile care doresc sa isi planifice momentul in care vor sa devina mame. Astfel, Asociatia „Myosotis” impreuna cu partenerii din Marea Britanie vor pune la dispozitie echipamentul necesar, un asistent medical instruit si stocul initial de contraceptive. De asemenea, Primaria Barlad a contactat un medic specialist, in speta obstetricianul Mihail Andronachi, si va acoperi costurile necesare functionarii acestui serviciu. In acest sens, a fost semnat un parteneriat pentru o perioada de doi ani, cu posibilitatea prelungirii.

„Vom pune un accent deosebit pe activitatea de informare si educare a tinerilor si a grupurilor defavorizate, in scopul informarii asupra metodelor de contraceptie, a planificarii familiale si a asigurarii unei stari de sanatate corespunzatoare. In viitor, ne propunem sa dezvoltam si alte servicii ce au ca scop sanatatea fatului si a gravidei, ca o completare la ceea ce putem oferi la momentul actual”, a precizat Carol Daniel, presedintele Asociatiei „Myosotis” Romania.

Astfel, persoanele interesate pot solicita o recomandare de la medicul de familie ori se pot prezenta direct la Centrul de Sanatate „Myosotis”, situat in Barlad, pe strada Stefan cel Mare nr. 6, bloc B1-3, scara B, la parter. Acesta este deschis de luni pana vineri intre orele 8.00 -15.00, cu exceptia zilelor de miercuri, cand programul de functionare este 8.00 – 17.00, iar sambata este deschis intre 9.00 – 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.