Viitorii ANL-isti barladeni mai asteapta doi ani!

0
770

• Cum lucrarile la zid de sprijin pentru blocurile ANL de pe strada Bariera Puiesti nr. 1, din Barlad, sunt aproape gata, edilii anunta ca executia investitiei propriu-zise va incepe in primavara. Construirea celor 120 de locuinte ANL mult asteptate de tinerii din Barlad are un termen de executie de doi ani.

Veste buna pentru 120 dintre barladenii aflati pe lista de prioritati pentru locuintele ce urmeaza sa fie construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL)! Mult asteptata investitie va demara la inceputul anului viitor, adica dupa finalizarea lucrarilor la o alta investitie aflata in stransa legatura cu aceasta – „Executie Zid de sprijin pentru blocurile ANL de pe strada Bariera Puiesti nr. 1”. Iar aceasta din urma este in desfasurare, iar potrivit reprezentantilor primariei, lucrarile sunt in grafic si urmeaza sa fie finalizate in scurt timp. Contractul pentru executia zidului de sprijin a fost semnat in august cu constructorul care a castigat licitatia, in speta firma Con-In Constructii Industryale SRL Constanta, si are o valoare de circa 1,5 milioane de lei cu TVA. Banii au fost alocati de la bugetul local, iar lucrarile ar trebui sa fie gata in 2019.

„Imediat dupa finalizarea zidului de sprijin vor incepe lucrarile la imobilele propriu-zise, adica in luna martie a anului viitor. Executantul lucrarilor la cele trei blocuri, care este din Botosani, aproape a finalizat proiectarea si de la momentul in care va incepe lucrul are ca termen 13 luni sa finalizeze ridicarea imobilelor. Este o veste foarte buna, in special pentru tinerii care nu au o locuinta si care speram sa se poata muta intr-o casa noua peste aproximativ un an si jumatate. In plus, la nivel local, am finalizat si lista cu persoanele calificate pentru inchirierea unei locuinte ANL”, a declarat primarul Dumitru Boros.

In ceea ce priveste locuintele ANL, asa cum a fost avizata de Agentia Nationala pentru Locuinte, investitia privind constructia celor trei blocuri prevede urmatorii indicatori tehnici: suprafata construita desfasurata – 9.505,92 mp, numarul de unitati locative propuse – 120 (sase tronsoane), repartizare pe tipuri de apartamente – garsoniere (60 de locuinte) si apartamente cu doua camere (60 de locuinte), regim de inaltime – subsol + parter + patru etaje. Termenul de executie a lucrarii este de doi ani, iar valoarea totala a investitiei (asa cum se arata in anuntul licitatiei) se ridica la 18.105.280 lei. Asa cum era de asteptat, licitatia a fost castigata de pretul cel mai mic oferit, in cazul de fata 15.347.000 lei, de catre Asocierea SC Consproiect M SRL Botosani – SC Colosseum Print SRL Biharia – SC Nord Proiect SA Botosani.

Contractul de proiectare si executie a celor trei blocuri a fost semnat de reprezentantii asocierii si cei ai Agentiei Nationale pentru Locuinte pe data de 21 decembrie 2017 si, printre altele, prevede ca zidul de sprijin sa fie executat inainte de trasarea lucrarilor si executia imobilelor. Iar Primaria Barlad, in calitate de beneficiar al investitiei, are obligatia sa realizeze urmatoarele operatiuni: sa asigure sprijinirile asa cum rezulta din memoriul justificativ al proiectantului inainte de inceperea lucrarilor de constructie a locuintelor; sa asigure utilitatile (electricitate, gaz, apa si canalizare cel tarziu la finalizarea blocurilor); sa se ocupe de amenajarea pe verticala (alei, parcari, spatii verzi la finalizarea constructiei blocurilor).

Odata construite cele 120 de unitati locative, cele mai multe sanse de a primi repartitie le au barladenii care stau cu chirie intr-un spatiu locativ privat, cu o suprafata mai mica de 8 metri patrati, care sunt casatoriti si au copii. Multe puncte le mai aduce si daca solicitantul, un alt membru al familiei sau o persoana aflata in intretinere sufera de o boala pentru care necesita, potrivit legii, insotitor sau o camera in plus, dar si daca cererea pentru locuinta este veche de cativa ani. Nu in ultimul rand, se va tine cont si de ce studii a absolvit solicitantul sau de mediul din care provine, cei cu studii superioare, care provin din centre de plasament si au peste 18 ani avand cele mai mari sanse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.