Vasluieni, poftiti la sport!

0
627

• Municipalitatea vasluiana a inaugurat cel de-al cincilea teren sintetic de sport finalizat in aceasta toamna, destinat elevilor, dar si celor care doresc sa faca miscare. Atat Primaria si Consiliul Local Vaslui, cat si Ministerul Educatiei Nationale, prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean, vor continua investitiile in educatie, anunta reprezentantii celor doua institutii.

De vineri, Liceul cu Program Sportiv si Clubul Sportiv Scolar se pot lauda cu un nou teren sintetic, amplasat in apropierea locului care se pare ca a devenit o baza sportiva in adevaratul sens al cuvantului: zona de langa Stadionul municipal. Noul teren, a carui constructie a costat aproximativ 500.000 lei, este a cincea investitie de acest fel finalizata de Primaria municipiului Vaslui in aceasta toamna, dupa cele de la scolile „Alexandra Nichita”, „Constantin Parfene” si „Stefan cel Mare” si terenul sintetic de la Liceul „Stefan Procopiu”, o alta investitie similara fiind finalizata in prima parte a acestui an: terenul sintetic al Liceului „Mihail Kogalniceanu”. „Multumim Primariei si Consiliului Local pentru aceasta investitie, strict necesara desfasurarii activitatii celor peste 350 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv si ai Clubului Sportiv Scolar. Nu doar ca, asa cum ne-au declarat specialistii, acest teren este poate cel mai modern din zona Moldovei, dar si locatia a fost foarte bine aleasa, in apropierea salii de sport si a celorlalte terenuri de antrenament din zona Stadionului”, a explicat prof. Ramona Pavel, directorul LPS Vaslui, la inaugurarea noului teren sintetic.

„Primaria si Consiliul Local Vaslui vor ramane mereu aproape de elevii acestui municipiu, carora incercam sa le asiguram toate conditiile pentru a-si atinge obiectivele: perfomanta si educatie. Doar in acest an, de la bugetul local, LPS Vaslui a primit peste 1,1 milioane lei, bani necesari asigurarii desfasurarii procesului de invatamant, pentru reparatii si dotari, dar si burse scolare ori asigurarea participarii la diverse competitii sportive. Totodata, acest teren este destinat tuturor vasluienilor care doresc sa faca miscare, putand fi folosit in afara orelor de program ale liceului, reducand astfel presiunea pe terenul sintetic al Liceului „Emil Racovita”, teren care si-a dovedit utilitatea, devenind locul preferat al amatorilor de sport. Vom continua si anul viitor astfel de investitii”, a declarat primarul Vasile Paval, completat de prof. Gabriela Placinta, inspectorul general al ISJ Vaslui: “ISJ a inteles sa investeasca in performanta, doar in ultimii ani, Ministerul Educatiei Nationale a investit peste 67 de milioane de lei in invatamantul vasluian, din care circa 18 milioane de lei, pentru organizarea ori desfasurarea diverselor concursuri si competitii scolare, inclusiv sportive. In acest context, pot spune ca noi, conducerea ISJ Vaslui, suntem multumiti de activitatea cadrelor didactice si de rezultatele copiilor, de la care asteptam performante din ce in ce mai mari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.