Un militar din Barlad, desemnat „Soldatul anului 2019” in Fortele Terestre

0
4292

• Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” din Barlad are toate motivele sa se mandreasca! Unul dintre militarii structurii a fost declarat cel mai bun la competitia „Soldatul anului 2019”. Mai mult, un plutonier major s-a clasat intre primii cinci la concursul „Subofiterul anului 2019”, etapa finala pe Fortele Terestre.

Intre 11 – 15 noiembrie, Garnizoana Zalau a gazduit cea mai recenta editie a competitiei „Subofiterul / Soldatul anului” in Fortele Terestre, etapa finala. In consecinta, au luat parte cei mai buni soldati si subofiteri din intreaga tara, dupa ce, anterior, au castigat primele patru etape premergatoare. Competitia a avut drept scop identificarea, recompensarea si promovarea celor mai bine pregatiti subofiteri si soldati profesionisti, care sa intruchipeze profesionistul capabil sa lupte, sa instruiasca si sa motiveze personalul din subordine pentru indeplinirea misiunilor ce ii revin. Totodata, s-a avut in vedere si cresterea coeziunii si schimbul de experienta in randul competitorilor.

La editia din acest an a competitiei, Brigada 8 LAROM din Focsani a fost reprezentata cu cinste si onoare de catre militari din cadrul Batalionului 83 LAROM „Bogdan I”, una din cele patru unitati militare ce compun Garnizoana Barlad. Astfel, in urma celor patru zile de concurs, pe parcursul carora au fost organizate diverse probe teoretice si practice, fruntasul Ion Lica a obtinut titlul „Soldatul anului 2019” si locul I in Fortele Terestre. Asta in timp ce plutonierul major Emanuel Tanasa a ocupat locul V la concursul „Subofiterul anului 2019”.

Dupa cum precizeaza reprezentantii Brigazii 8 LAROM, aceste rezultate reprezinta recompensa antrenamentului indelungat, a studiului intens si a pregatirii pe masura a celor doi barladeni. Ambii militari au demonstrat profesionalism, devotament, determinare, perseverenta, lucru in echipa si camaraderie, caracteristici specifice militarilor Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” Barlad.

„Aceasta competitie se desfasoara anual, iar militarii care au participat la etapa finala pe Fortele Terestre s-au calificat la etapele premergatoare, respectiv etapa pe companie, pe batalion, pe brigada si pe unitati subordonate nemijlocit Statului Major al Fortelor Terestre. Aceasta ultima etapa pe Fortele Terestre s-a desfasurat in Garnizoana Zalau, urmand ca festivitatea de premiere a militarilor desemnati «Soldatul anului», respectiv «Subofiterul anului» sa aiba loc in cursul lunii decembrie, la sediul Statului Major al Fortelor Terestre Romane din Bucuresti”, ne-au declarat reprezentanti ai Brogazii 8 Larom.

Ca si in anii precedenti, concurentii si-au demonstrat abilitatile pe parcursul celor patru zile la urmatoarele probe: pregatire militara generala; tragere la precizie cu armamentul din dotare; educatie fizica militara; limba engleza si proba de prezentare in fata unei comisii formate din subofiterii de comanda ai unitatilor participante la competitie. Nu in ultimul rand, proba practica a constat in parcurgerea unui „circuit de ateliere practice”, in care concurentii au fost evaluati la instructia specifica armelor (topografie militara, comunicatii si informatica, aparare CBRN, geniu/EOD, instructie sanitara si instructie de front).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.