Scoli noi inaugurate in cascada

0
732

• De la inceputul acestui an scolar, mii de elevi vasluieni invata in scoli si gradinite noi sau proaspat reabilitate, in intreg judetul. Aproape saptamanal, se taie panglica unei noi unitati de invatamant, multe astfel de obiective fiind tot mai aproape de finalizare.

Primarii beneficiari ai investitiilor finantate cu fonduri guvernamentale prin Programul National de Dezvoltare Locala, dar si din alte surse, au tras tare in ultima perioada pentru a finaliza astfel de obiective, motivati uneori si teama intreruperii finantarilor in urma schimbarii guvernului, lucru care, se stie, s-a mai intamplat in trecut. In afara reabilitarii de drumuri ori construirii de retele de alimentare cu apa si canalizare, dispensare ori camine culturale, multe dintre investitiile finalizate au fost in cazul unitatilor de invatamant, scoli sau gradinite, reabilitate sau nou construite. Doar de la inceputul acestui an scolar, s-a taiat panglica la nu mai putin de 12 scoli proaspat reabilitate, in care elevii deja au inceput cursurile, iar o alta, de la Rasesti, comuna Dranceni, va fi inaugurata oficial chiar astazi. Cele mai harnice au fost autoritatile locale de la Albesti, acolo unde nu mai putin de trei scoli au fost inaugurate in luna septembrie, pentru ca, in chiar primele zile de scoala din acest an scolar, sa le urmeze exemplul primarii din Ciocani si Zorleni, fiecare cu cate o unitate de invatamant, finalizata si dotata, oferita scolarilor. In luna octombrie, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, parlamentari si sefi ai judetului au fost invitati sa asiste, alaturi de elevi, parinti si cadre didactice, la inaugurarea si sfintirea scolilor din Ghermanesti, comuna Dranceni, din Crivesti, Tutova, si a celei din Trestiana, Grivita, precum si a celor doua unitati scolare din Gara Banca. De curand, alte doua scoli proaspat finalizate si-au deschis portile pentru eleviii din comunitatile respective, pe 4 noiembrie, la Tamasani, comuna Dodesti, iar pe 7 noiembrie, cea de la Bogdanesti. Urmeaza receptia si darea in folosinta a terenului sintetic al Liceului cu Program Sportiv din municipiul Vaslui, investitie coordonata direct de catre Inspectoratul Scolar Judetean, a carui conducere a mai dat o veste buna: lucrarile de reabilitare a Scolii „Episcop Antonovici” si cele de constructie a salii de sport a respectivei unitati scolare au trecut inspectia tehnica, primind inclusiv avizul ISU, urmand ca, in curand, sa se faca receptia finala si darea in folosinta. Iar lista poate continua, cu atat mai mult cu cat, prin PNDL 2, au fost aprobate spre finantare nu mai putin de 72 de proiecte vizand construirea, reabilitarea, modernizarea, efectuarea de lucrari de reparatii capitale sau dotarea a tot atatea scoli si gradinite din judetul Vaslui.

„Doresc sa felicit si totodata sa multumesc autoritatilor locale, judetene si, nu in ultimul rand, guvernamentale si de la nivelul Ministerului Educatiei Nationale pentru implicarea si interesul dovedit in a asigura conditii decente de educatie elevilor si prescolarilor vasluieni. La randul nostru, noi ne-am implicat total in acest domeniu, dar si in cel privind cresterea calitatii actului didactic, asigurarea tuturor dotarilor si materialelor necesare bunei desfasurari a activitatii, dar si in promovarea de activitati in vederea reducerii fenomenului de absenteism si a abandonului scolar. Cred ca cea mai buna dovada a implicarii factorilor de decizie de la toate nivelele in cresterea actului de invatamant este data de rezultatele elevilor vasluieni, nu atat cele obtinute la olimpiadele si concursurle scolare, cat mai ales prin imbunatatirea rezultatelor la invatatura si a notelor obtinute la examenele nationale din ultimii ani”, a declarat prof. Gabriela Placinta, inspectorul general al ISJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.