Scoala „George Tutoveanu” Barlad a primit Certificatul european de calitate

0
1190

• Gratie proiectului eTwinning „The little music STEAMers”, prin care elevii barladeni au invatat sa combine Stiinta, Tehnologia, Ingineria, Artele si Matematica (STEAM), Scoala „George Tutoveanu” Barlad a primit Certificatul european de calitate pentru rezultatele obtinute in cadrul proiectului.

Scoala Gimnaziala „George Tutoveanu” Barlad s-a numarat printre scolile din Romania care, zilele trecute, au obtinut Certificatul European de Calitate. Distinctia a fost acordata pentru rezultatele obtinute in cadrul proiectului eTwinning „The little music STEAMers”, coordonat de profesoara Adina Stratulat si derulat in anul scolar 2018-2019. Dupa cum este descris chiar pe pagina de internet a unitatii scolare, proiectul este o combinatie inedita STEAM: Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Arte si Matematica. Este o abordare interdisciplinara a invatarii, care permite elevilor sa descopere modul in care functioneaza lumea reala, prin ancheta, imbunatateste gandirea critica si abilitatile de gandire creativa.

In cadrul proiectului, au fost aplicate principiile educatiei STEAM pentru a studia sunetul si muzica. Activitati principale derulate au fost: Introducerea elevilor/scoala/oras; Crearea unui logo pentru proiect; Schimbul de cantece si dansuri traditionale din fiecare tara; Experimente despre sunet; Construirea de instrumente muzicale folosind materiale simple; Jocuri muzicale; Crearea unui cantec. Proiectul s-a adresat elevilor de la clasa I A, care au debutat in 2018-2019 in lumea proiectelor eTwinning si au descoperit o lume noua dincolo de ecranul calculatorului, lucrand in echipa, dezvoltandu-si competentele de comunicare, invatand limba engleza, sprijiniti fiind in calatoria lor de catre profesoarele Adina Stratulat si Mihaela Teodorescu.

„Dubla satisfactie. Multumesc, eTwinning! «Felicitari! Scoala dumneavoastra a obtinut Certificatul european de calitate pentru rezultatele deosebite obtinute in proiectul eTwinning „The little music STEAMers”. Astfel, eforturile dumneavoastra, ale elevilor si scolii in care activati au fost recunoscute la cel mai inalt nivel european. Ca urmare, veti primi un certificat pe care-l puteti afisa pe site-ul dumneavoastra si, de asemenea, etala la loc de cinste in scoala. In plus, proiectul dumneavoastra va fi expus intr-o sectiune speciala a portalului european www.etwinning.net. Inca o data, felicitari pentru reusita dumneavoastra si speram sa ne putem intalni la una dintre manifestarile eTwinning din acest an. Cu respect, eTwinning Team»„, este postarea de acum cateva zile de pe contul de facebook al scolii barladene.

eTwinning este comunitatea scolilor din Europa. Ofera personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari, etc.) ce activeaza in scolile din tarile europene participante o platforma de comunicare, colaborare, demarare proiecte si schimb de informatii, adica un spatiu in care sa simta ca fac parte din cea mai palpitanta comunitate educationala din Europa. eTwinning a devenit parte integranta a Erasmus+, programul UE pentru Educatie, Formare, Tineret si Sport.

Certificatul national de calitate se acorda de catre centrele nationale de coordonare eTwinning cadrelor didactice care se inscriu in aceasta competitie. In evaluare, se are in vedere activitatea din proiect a cadrului didactic care a aplicat pentru obtinerea certificatului national de calitate. Toate proiectele trebuie sa demonstreze ca au fost active in anul scolar anterior sesiunii in care este evaluat sau, in cazul in care se afla inca in desfasurare/sunt active in momentul realizarii aplicatiei, sa demonstreze ca toate etapele planificate (inclusiv evaluarea rezultatelor) au fost parcurse.

Certificatul european de calitate reprezinta un al doilea semn de recunoastere a succesului. Incepand cu octombrie 2012, acesta este acordat de catre Biroul Central de Asistenta scolilor dintr-un proiect care indeplinesc doua conditii: – au fost nominalizate pentru acordarea Certificatului european de calitate de cel putin un Birou National de Asistenta, in urma procesului de selectie, in anul in care a fost acordat Certificatul national; – cel putin doi parteneri din doua tari diferite au primit Certificatul national de calitate. Certificatul european de calitate se acorda o singura data pe an, in luna octombrie, de catre Biroul Central de Coordonare a programului eTwinning de la Bruxelles (Central Support Service – CSS) si este prezentat pe portalul eTwinning.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.