Schimbarea guvernelor a golit buzunarele elevilor. |n sfarsit, vin “Banii de liceu”!

1
742

• Peste 1.400 de liceeni si elevi de scoala profesionala asteapta, la aproape trei luni de la inceperea cursurilor, sa primeasca cei 250 lei acordati ca sprijin financiar lunar de la Ministerul Educatiei Nationale. Banii au ajuns de curand in contul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, platile aferente lunilor septembrie si octombrie urmand a fi distribuiti beneficiarilor zilele viitoare.

“A fost o mica intarziere datorata faptului ca, urmare a schimbarilor de la nivel guvernamental, a fost semnat tarziu Ordinul de ministru pentru deblocarea sumelor necesare finantarii Programului “Bani de Liceu”. Banii au intrat deja in contul Inspectoratului Judetean Scolar si urmeaza ca in aceste zile sa fie virati catre unitatile de invatamant, care vor face platile catre beneficiari”, a anuntat prof. Gabriela Placinta, inspectorul general al ISJ Vaslui. Sumele care se vor plati in cadrul acestui program fiecarui beneficiar sunt 183 de lei, Bani de liceu aferenti lunii septembrie, si 250 lei, pentru luna octombrie.

Anul acesta, in Programul “Bani de Liceu” au fost admisi 2.129 elevi din tot judetul, Vasluiul fiind pe locul trei intr-un top national cu cei mai multi astfel de beneficiari, dupa Suceava si Iasi. Este vorba de elevi care provin din familii ce traiesc la limita saraciei, pentru care acest ajutor financiar, alaturi de bursele sociale, de merit ori de performanta, reprezinta un important stimulent pentru a se tine de carte. Plafonul de venit pentru a beneficia de acest ajutor este de pana la 500 lei de fiecare membru al familiei, valoare majorata de la 150 de lei cat era pana anul trecut. Cu toate acestea, numarul celor care si-au depus dosarele anul acesta este mai mic decat anul scolar trecut, lucru datorat nu atat cresterii nivelului de trai, cat scaderii, cu circa 2.000 de elevi anual, a totalului celor care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant vasluiene. Banii de liceu se acorda pe langa bursa sociala, pe tot parcursul studiilor, inclusiv in perioada examenelor de bacalaureat sau de diploma, cat si in timpul stagiilor de practica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.