Recunoastere pentru elevii de elita ai Vasluiului

0
885

• Cei mai buni elevi din invatamantul preuniversitar de stat din municipiul Vaslui, care au obtinut rezultate deosebite – Premiul I, II, IIl, mentiuni sau medalii de aur, argint, bronz la Etapa Nationala a Olimpiadelor si Concursurilor Scolare, anul scolar 2018-2019 -, vor fi premiati de municipalitate, in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura pe 6 decembrie, la „Gala Olimpicilor in invatamantul preuniversitar de stat din municipiul Vaslui”.

In acest an, Primaria si Consiliul Local Vaslui au alocat nu mai putin de 17 milioane lei pentru sustinerea si dezvoltarea invatamantului. Nu mai putin de 4.144 de burse scolare, de excelenta, de merit, de studiu sau sociale vor fi acordate doar in acest an scolar, bani pentru reparatii si reabilitari ale unitatilor scolare, asigurarea tuturor conditiilor optime pentru educatie, dar si pentru sustinerea participarii elevilor la concursuri si olimpiade. Nu trebuie uitate nici eforturile facute pentru accesarea de fonduri europene in vederea construirii unei crese si a unei gradinite, dar si pentru modernizarea Liceului Tehnologic „Ion Mincu”. Acum, municipalitatea este supusa unei noi cheltuieli, pe care primarul Vasile Paval a declarat ca o va face cu cea mai mare bucurie si satisfactie. Este vorba despre acordarea unor premii de excelenta celor mai buni elevi din invatamantul preuniversitar de stat din municipiul Vaslui care au obtinut rezultate deosebite, premiul I, II, IIl, mentiuni sau medalii de aur, argint, bronz la Etapa Nationala a Olimpiadelor si Concursurilor Scolare, anul scolar 2018-2019. In total, 74 de elevi care au obtinut astfel de rezultate exceptionale la invatatura vor fi premiati in cadrul unei ceremonii, „Gala Olimpicilor in invatamantul preuniversitar de stat din municipiul Vaslui”, care va avea loc chiar de Mos Nicolae, pe 6 decembrie, la restaurantul Tosca, din Vaslui, manifestare la care vor fi invitati si cei care au avut o importanta contributie la obtinerea acestor rezultate, profesorii indrumatori si parintii elevilor. Cei 74 de elevi, selectati conform unei situatii transmise de ISJ Vaslui, vor fi impartiti in functie de ariile curriculare din care fac parte disciplinele de invatamant la care au luat premiu, astfel: Grupa I – aria curriculara Matematica & stiinte, Tehnologii; Grupa II – aria curriculara Om si societate, Limba si comunicare, Arte, respectiv Grupa III – aria curriculara Educatie fizica si sport, Invatamant tehnic. Premiile care vor fi acordate sunt in cuantum de 1.500 lei/elev, pentru cei din Grupa I, 1.200 lei/elev, pentru cei din Grupa a II-a, si 1.000 lei/elev, pentru cei din Grupa a III-a. Totodata, vor fi acordate diplome profesorilor indrumatori care au pregatit elevii unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din municipiul Vaslui, obtinand rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare, etapa nationala.

“Prin premierea elevilor din invatamantul preuniversitar de stat, se rasplateste efortul depus de acestia in obtinerea de rezultate exceptionale la olimpiadele scolare nationale, oferindu-se totodata si o motivatie pentru noi performante si stabilirea de noi recorduri. Premierea elevilor constituie o modalitate de recunoastere a efortului depus de acestia la promovarea imaginii municipiului Vaslui si a valorilor educationale, prin rezultatele exceptionale obtinute la olimpiadele si concursurile nationale”, a explicat primarul Vasile Paval aceasta noua initiativa menita sa impulsioneze si mai mult pe elevii vasluieni in a se pregati si a obtine rezultate cat mai bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.