Provocare de calibru pentru micii artisti plastici din judetul Vaslui

0
673

• In perioada noiembrie 2019 – iunie 2020, la Bucuresti va avea loc unul dintre cele mai mari evenimente artistice din tara, Concursul National de Creatie Plastica „Arta – intre talent si daruire”. Provocarea se adreseaza in egala masura si elevilor din judetul Vaslui, din ciclurile primar, gimnazial si liceal, dar si din cluburile de arta.

Proiectul, ajuns la editia cu numarul VI, este organizat de Fundatia „Pretuieste Clipa” in parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Prof. Ion Visoiu” si este aprobat in Calendarul Activitatilor Extrascolare Nationale (CAEN) al Ministerul Educatiei Nationale. Concursul cuprinde doua sectiuni: Creatie Plastica – cu tematica „Fereastra catre viitor”, unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale in viitor, comuniunea dintre om si natura in viitor, mijloace de transport si calatorii in viitor, iar in cadrul sectiunii Icoane pe sticla, tematica este „Iconografia traditionala romaneasca”.

Retrospectiva editiei anterioare a dovedit ca „Arta – intre talent si daruire” este unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitala, si nu numai! In total, au dat curs invitatiei de a participa la concurs 500 de profesori coordonatatori din toata tara, dar si din Republica Moldova, Grecia si Ucraina, cu un total de peste 3.000 de lucrari de creatie plastica si 300 de icoane pe sticla.

Concursul face parte din categoria activitatilor extrascolare si este deschis participarii tuturor elevilor din ciclurile de invatamant sau cluburi de arta: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit si nu percepe nicio taxa de participare.

In urma unei selectii, cei mai talentati elevi din tara vor participa la etapa directa, ce va avea loc sambata, 9 mai 2020, incepand cu ora 9.00, la Sala Madgearu (Pavilion B3), in incinta Romexpo Bucuresti, unde, timp de 4 ore, participantii vor picta pe o tema data sau vor realiza o icoana pe sticla.

In aceeasi zi, incepand cu ora 16.00, vor avea loc vernisajul concursului, festivitatea de premiere si decernarea premiilor. Se vor acorda premiile I, II si III si mentiuni pentru fiecare sectiune si grupa de varsta. Premiile si diplomele vor fi inmanate la festivitatea de premiere. Cu sprijinul sponsorilor, se vor acorda diplome de participare tuturor elevilor iar lucrarile din cadrul sectiunilor vor fi publicate in catalogul editiei. Juriul concursului este constituit din artisti plastici membri ai Uniunii Artistilor Plastici si inspectori de specialitate.

Regulamentul integral, precum si toate detaliile referitoare la organizare pot fi gasite pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/, persoana de contact – Elena Adriana Popa, responsabil proiect (telefon 0746/513222).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.