Politist din Todiresti, retinut pentru luare de mita, santaj si acces ilegal la un sistem informatic

0
985

• Politistii anticoruptie vasluieni, coordonati de un procuror DIICOT, au descins in sediul Postului de Politie Todiresti, acasa la un agent de politie ce lucreaza acolo, precum si la o persoana fara calitate speciala. In urma perchezitiilor, politistul a fost retinut pentru 24 de ore si, ieri, a fost prezentat cu propunere de arestare preventiva. Acesta este acuzat de luare de mita, doua infractiuni de santaj, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice.

Miercuri, 6 noiembrie, ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui, au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara la sediul Postului de Politie Todiresti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, la domiciliul unui agent de politie din cadrul acestei institutii, precum si la o persoana fara calitate speciala. Dupa cum se arata intr-un comunicat remis de DGA, dosarul penal a fost inregistrat la DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui ca urmare a unei sesizari din oficiu din luna aprilie 2019 a ofiterilor de politie judiciara din cadrul DGA – SJA Vaslui. La acel moment, asupra unui politist de la Postul Todiresti planau suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de luare de mita, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice.

„Ca urmare a perchezitiilor desfasurate, in baza probatoriului administrat in cauza de ofiterii de politie judiciara din cadrul SJA Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmaririi penale si ulterior punerea in miscare a actiunii penale fata de agentul de politie, retinandu-se comiterea infractiunilor de luare de mita, doua infractiuni de santaj, operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic si transfer neautorizat de date informatice. In fapt, in anul 2019, in contextul organizarii unor actiuni politienesti, agentul de politie a pretins si primit o suma de bani de la un agent economic care a facut obiectul verificarilor. Totodata, in perioada 2017 – 2018, politistul a accesat fara drept sisteme informatice protejate prin parole, transferand date si informatii confidentiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la santajarea a doua parti vatamate in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale”, se arata in comunicatul DGA.

In cauza, procurorul de caz a dispus, pe 6 noiembrie, retinerea inculpatului pe o perioada de 24 de ore, urmand ca, ieri, 7 noiembrie, sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.