Pilotii barladeni prin „coclaurii” Iasului, la Campionatul National de Off Road

0
1143

• Patru dintre pasionatii de off road din Barlad au luat cu asalt dealurile din jurul Iasului, in cadrul ultimei etape a Campionatului National de Off Road. Nu au urcat pe podium, dar, in schimb, se pot lauda cu amintiri pentru o viata si cu o experienta inedita.

Intre 14-17 noiembrie, capitala Moldovei a gazduit Concursul Adventure 4×4, ce a reprezentat a opta etapa din cadrul Campionatului National de Off Road. Competitia adresata pilotilor de masini echipate pentru teren extrem s-a desfasurat pe terenurile accidentate de pe platoul Paun, comuna Barnova, din apropierea Iasului, pe un traseu de circa 100 de kilometri, cu un grad de dificultate mai ridicat decat in 2018.

Campionatul a constat in probele: Trophy si superspeciala de Trial, adresate claselor A, B si C Standard, Open, Open SSV, Extrem si Promo, pe trasee forestiere ce a provocat participantii sa „atace” drumuri neprietenoase, rape si pante abrupte si sa isi puna la incercare abilitatile de pilotaj si navigare. Potrivit organizatorilor, competitia sportiva unica in Iasi i-a provocat pe pilotii pasionati de aventura, de natura si off road sa descopere Iasul dintr-o perspectiva noua. In functie de proba si de clasa in care au concurat, pilotii au avut la dispozitie intre 5 si 7 ore sa parcurga traseul.

Printre cei peste 100 de piloti din intreaga tara, dar si din Republica Moldova si Ucraina, s-au numarat si patru pasionati de off road din Barlad, impartiti in doua echipaje. Este vorba Nicu Taschina si Gabriel Grumeza, respectiv Marcel Lulu Paslaru, zis „Capitanu”, si Ciprian Macsim. Ambele echipaje au concurat la categoria Open, primul clasandu-se pe locul X, cu timpul 11:05.54, iar al doilea pe locul XI, cu timpul 12:27.54. Chiar daca nu au urcat pe podium, barladenii nu au fost dezamagiti, ci din contra, au fost incantati de experienta prin care au trait zilele trecute langa Iasi, mai ales ca traseul parcurs a fost unul extrem de dificil, ce le-a pus la grea incercare abilitatile de buni piloti si navigatori.

Trebuie spus ca primele sapte etape ale Campionatului National de Off Road s-au desfasurat in tot atatea localitati din tara, incepand cu luna mai. Este vorba despre etapa I – Trofeul Dacii Liberi (Slanic Moldova, 23-26 mai); etapa a II-a – T44 Trophy (Slanic Prahova, 27-30 iunie); etapa a III-a – X3M Off Road Challenge (Runcu, 25-28 iulie); etapa a IV-a – Cupa Transsylvania Off (Baisoara, 15-18 august); etapa a V-a – Harghita Trophy (Harghita Bai, 5-8 septembrie); etapa a VI-a – GTC Trophy (Buzau, 3-6 octombrie) si etapa a VII-a – Corb Adventure Days (Targoviste, 31 octombrie – 3 noiembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.