Peste 14 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din Dimitrie Cantemir

0
566

• Aproape 10 kilometri de drumuri din Hurdugi, Grumezoaia, Gusitei, Plotonesti si Urlati, comuna Dimitrie Cantemir, vor fi asfaltati in viitorul apropiat in cadrul unui proiect inceput mai demult, dar care nu a fost finalizat. Investitia se ridica la mai mult de 14 milioane de lei fara TVA si vizeaza modernizarea mai multor drumuri comunale si satesti din respectivele localitati.

In cel mult un an si jumatate, cetatenii celor cinci sate componente ale comunei Dimitrie Cantemir, respectiv Hurdugi, Grumezoaia, Gusitei, Plotonesti si Urlati, se vor bucura de confortul asfaltului pe drumurile satesti, dupa ce o investitie inceputa mai demult va fi in cele din urma finalizata. Este vorba despre investitia „Modernizare drumuri comunale si satesti in comuna Dimitrie Cantemir, judetul Vaslui – rest ramas de executat”, a carei proiectare si executie are o valoare de 14.105.924,75 lei fara TVA. Anuntul privind licitatia a fost lansat de edilii comunei pe SICAP luni, 28 octombrie, iar ofertele proiectantilor si ale constructorilor interesati au putut fi depuse pana ieri, 12 noiembrie.

Potrivit documentelor atasate la anuntul de licitatie, in total vorbim despre modernizarea a 9.850 metri de drumuri comunale si satesti ce asigura legatura rutiera catre localitatile componente ale comunei sau in interiorul acestora catre obiectivele principale ale comunei. Astfel, in Grumezoaia, se vor asfalta Drumul Comunal 38 (2.950 metri liniari), Drum Satesc – Tronson 1 (700 ml) si Drum Satesc – Tronson 2 (630 ml), in Gusitei – Drum Satesc (575 ml), iar in Plotonesti – Drumul Comunal 37 A (2.800 ml). In localitatea Hurdugi se vor moderniza Drum Satesc – Tronson 1 (355 ml) si Drum Satesc – Tronson 2 (465 ml), iar in Urlati se vor asfalta Drum Satesc – Tronson 1 (800 ml), Drum Satesc – Tronson 2 (245 ml) si Drum Satesc – Tronson 3 (380 ml). In prezent, lucrarile sunt nefinalizate, la nivel de strat de balast sau piatra sparta, iar aspectul general al suprafetelor este acceptabil, cu unele degradari locale specifice drumurilor pietruite.

„Scopul investitiei este de a asigura o imbunatatire a vietii si activitatii locuitorilor, permitand totodata: asigurarea unei circulatii rutiere si pietonale in conditii de siguranta si efort; ameliorarea accesului la reteaua de drumuri a societatilor comerciale din zona; diminuarea surselor de poluare si imbunatatirea calitatii mediului. Prin realizarea investitiei se preconizeaza ca vor fi atinse urmatoarele obiective: drumurile comunale si satesti vor fi aduse intr-o stare care sa corespunda cerintelor de calitate prevazute de Legea 10/1995 si anume, rezistenta si stabilitate la actiuni statice, dinamice si seismice, siguranta in exploatare, igiena, sanatatea oamenilor, protectia si refacerea mediului; asigurarea conditiilor optime de transport auto si pietonal – siguranta si confort; refacerea din punct de vedere arhitectural. Obiectivul general al acestei investitii este asigurarea unei infrastructuri de baza moderne care sa duca la accelerarea cresterii economice si a conditiilor de trai in conditiile unei dezvoltari durabile”, se arata in documentele atasate.

Odata deschise ofertele depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe data de 12 martie 2020. Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – pret oferit de eventualii doritori. Ulterior verificarii, va fi desemnat un castigator si va fi semnat contractul de proiectare si executie a obiectivului de investitii. Perioada totala de implementare va fi de 17 luni, din care o luna este rezervata pentru proiectare si 16 luni pentru executia propriu-zisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.