Patru „codrenisti”, premiul III la un concurs national de aplicatii IT

0
1207

• Un echipaj format din patru elevi care invata la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad a dat dovada de competente digitale remarcabile pentru varsta frageda la care se afla. Zilele trecute, „codrenistii” coordonati de profesorul Vlad Giurcanu au luat premiul III la cea de-a cincea editie a „DevHacks”, cel mai mare hackathon cu impact asupra societatii, la sectiunea Gaming.

Intre 22 – 24 noiembrie, Commons Unirii din Bucuresti a gazduit cea de-a cincea editie a concursului national „DevHacks”, organizat de Universitatea Bucuresti in colaborare cu Universitatea Politehnica Bucuresti si sponsori din industria IT din tara si strainatate. Competitia s-a adresat liceenilor, studentilor, profesionistilor sau liber profesionistilor. S-au putut inscrie programatori, designeri, product manageri, specialisti in marketing si nu numai. Considerat cel mai mare hackathon cu impact asupra societatii, iar asta pentru ca participantii au la dispozitie 24 de ore sa dezvolte idei inteligente pe baza carora sa creeze diverse aplicatii menite sa imbunatateasca societatea, concursul a reunit peste 200 de programatori impartiti in 65 de echipe. Concurentii au luat parte la zece provocari distincte pe urmatoarele sectiuni: Women in Tech, Fintech, Security, Digital Transformation, Future in Banking, Smart City & Smart Car, Robotics, Gaming, Social Impact (Education & Health & Environment) si Civic TeenHacks.

Printre participantii care au raspuns afirmativ provocarii „DevHacks” s-au numarat si sapte liceeni de clasa a XI-a din Barlad, care invata la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” si sunt indrumati de profesorul de informatica Vlad Giurcanu, care le este si diriginte. Toti elevii se pregatesc suplimentar si in cadrul Centrului de Excelenta Barlad, dar si in cadrul Clubului „GIucamp”, infiintat si patronat de Asociatia „Viitor trecutului nostru”, al carei fondator este acelasi profesor GIurcanu. De fapt, el coordoneaza si activitatea de la Centrul de Excelenta.

In urma jurizarii, echipa „Pixel Brotherhood”, compusa din Adrian Cepreaga, Silviu Cimpoesu, Fabian-Andrei Hirjan si Cosmin Hozu a ocupat locul III la sectiunea Gaming. Aplicatia lor s-a intitulat „Andrii Outlaw” si a fost un joc video bazat pe fapte istorice ale haiducilor lui Andrii Popa. Gratie ideii originale si a naratiunii, „codrenistii” au urcat pe a treia treapta a podiumului, fiind rasplatiti cu un premiu in valoare de 500 de euro.

„In continuare, ne pregatim pentru competitii bazate pe proiecte, dar avem mai multe echipe implicate. In cazul unor proiecte, pentru a fi finalizate trebuiesc investitii si am sperante ca, in comunitatea locala si regionala, voi gasi sprijinul necesar pentru ca acesti elevi sa «zideasca» Barladului prestigiul cultural al unei traditii ce trebuie sa continue. Cat despre acest concurs, trebuie sa spun ca premiul I in valoare de 2.500 de euro a fost cistigat de echipa «Pixel Shaders», a unui fost elev de-al meu, respectiv Antonio Ganea, in prezent student in anul I la Universitatea Bucuresti. Vreau sa spus ca nu conteaza atat premiile obtinute la astfel de competitii, ci mai ales faptul ca toti studentii care urca pe podium primesc oferte generoase de angajare la companii multinationale”, ne-a declarat profesorul Giurcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.