Patinoarul barladenilor, inaugurat de Ziua Nationala

0
893

• Patinoarul artificial ce va fi deschis publicului barladean in centrul orasului a fost deja instalat si urmeaza sa fie inaugurat, la fel ca si iarna trecuta, pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

In urma licitatiei organizate de Primaria Barlad si la care s-au inscris doua firme, castigatoare a fost declarata SC JBG Parc SRL Barlad, infiintata chiar in acest an. Respectiva firma va trebui sa administreze in acest sezon rece patinoarul artificial amenajat in Piata „Victoriei” (platoul de langa Hotel „Moldova”). Barladenii care au trecut, zilele trecute, prin zona centrala a orasului au putut observa ca deja se lucra la amenajarea spatiului, iar ieri dimineata fusese instalata prelata peste care va fi montata instalatia de inghetat apa si mantinela.

Urmeaza ca, in zilele viitoare, sa fie aduse si montate si celelalte echipamente, astfel incat, pe data de 1 Decembrie, adica de Ziua Nationala a Romaniei, cand bugetarii au zi libera de la Guvern, obiectivul sa fie inaugurat. Cel putin asa isi doresc autoritatile locale si reprezentantul firmei care se ocupa de patinoar, insa depinde si de conditiile meteo. Asta deoarece, in cazul in care va ploua, este evident ca gheata se va topi si nu se va putea patina, asa ca deschiderea obiectivului se va amana.

Trebuie spus ca, potrivit caietului de sarcini, la licitatie a fost scoasa o suprafata de 900 de metri patrati, firma castigatoare fiind obligata sa amenajeze patinoarul pe minimum 600 de metri patrati (20×30 metri liniari). Asa cum s-a stabilit la acel moment, durata contractului va fi de cel putin doua luni (decembrie 2019 si ianuarie 2020), cu posibilitatea prelungirii pe inca o luna. Tot in caietul de sarcini se mentiona ca operatorul economic este obligat sa asigure toate dotarile necesare functionarii obiectivului in conditii optime: instalatie de racire, module, capete de module, furtune de legatura, mantinela, agent de inghetare, casuta cu destinatia de garderoba, punct de inchiriere patine, minimum 100 de perechi de patine, tonete in vederea desfasurarii de activitati economice, etc.

Tot acesta se va ocupa si de salubrizarea zilnica a zonei. Odata inaugurat, patinoarul va fi deschis publicului zilnic, dupa programul votat de consilieri (luni-joi – in intervalul orar 09.00-22.00 si vineri-duminica si de sarbatorile legale si religioase – in intervalul orar 09.00-23.00). O alta obligatie ce ii revine agentului economic este permiterea accesului zilnic gratuit al persoanelor sub 18 ani, atat la patinoar cat si la patine, in intervalul orar 09.00-10.00. In plus, tariful de acces pe gheata si cel de inchiriere a perechii de patine nu trebuie sa depaseasca 10 lei/ora/persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.