Noul spital al Barladului, lovit de „criza” consultantilor

0
1606

• Pentru ca primele doua incercari s-au soldat cu un esec, municipalitatea barladeana a reluat pentru a treia oara procedura de consultare a pietei in vederea achizitionarii de servicii de consultanta de la constructori cu experienta in construirea / reabilitarea / modernizarea de spitale. Asta pentru ca, intr-un viitor relativ apropiat, sa poata fi construit de la zero un spital care sa adaposteasca intr-un singur pavilion toate sectiile.

Pe data de 2 iulie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, un anunt de consultare a pietei ce avea ca obiect achizitionarea de „servicii de consultanta in vederea fundamentarii si initierii construirii unui spital nou in municipiul Barlad”. Concret, se cautau operatori economici (constructori) cu experienta in domeniul construirii / reabilitarii / modernizarii unor unitati spitalicesti (avand un nivel de complexitate cel putin similar cu al Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad) pentru demararea activitatilor de construire a unui nou spital. Firmele interesate au putut transmite propunerile pana pe 12 iulie, iar data limita pentru consultarea pietei a fost 19 iulie. Din pacate, desi s-au aratat interesate doua firme, dupa evaluarea documentelor depuse de fiecare, comisia din cadrul primariei a respins ambele propuneri.

In consecinta, intreaga procedura a fost reluata pe 19 septembrie, eventualele firme interesate avand la dispozitie pana pe 3 octombrie sa transmita propunerile, in timp ce data limita pentru consultarea pietei era 18 octombrie. Din pacate, nici a doua incercare nu a fost cu noroc, de aceast data nearatandu-se interesat niciun operator economic. Si cum vremea trece si autoritatile locale sunt presate de timp pentru a construi un nou spital care sa adaposteasca toate sectiile care, in prezent, functioneaza in mai multe pavilioane imprastiate prin oras, zilele trecute s-a procedat la o noua consultare a pietei. Anuntul a fost publicat pe 23 octombrie, iar acum are ca obiect „primirea unui concept pentru o cladire noua pentru Spitalul Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» din Barlad, care sa poata fi folosita pentru a dezvolta si realiza un astfel de proiect”.

„Ca urmare a deficientelor majore identificate la corpurile de cladire ce adapostesc sectiile Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad, se doreste construirea unui spital nou, care sa preia functiunile celui vechi, respectiv functionarea urmatoarelor sectii, cu o capacitate totala de circa 310 paturi: 1 – Compartiment de Primire Urgente; 2 – Spitalizare de zi; 3 – Laborator Radiologie / Computer Tomograf / RMN; 4 – Laborator Analize Medicale; 5 – Laborator Anatomie Patologica si Prosectura; 6 – Farmacie; 7 – Sterilizare Centrala; 8 – Bloc Alimentar; 9 – Spalatorie; 10 – Bloc Operator 8 sali; 11 – Bloc Nasteri (septic si aseptic); 12 – Anestezie si Terapie Intensiva; 13 – Chirurgie Generala; 14 – ORL; 15 – Oftalmologie; 16 – Chirurgie Plastica; 17 – Ortopedie; 18 – Obstetrica-Ginecologie; 19 – Neonatologie; 20 – Medicina Interna; 21 – Compartiment Diabet; 22 – Cardiologie; 23 – Nefrologie; 24 – Dializa; 25 – Gastroenterologie; 26 – Neurologie; 27 – Pediatrie; 28 – Compartiment Psihiatrie Pediatrica; 29 – Birouri Administrative. Avand in vedere complexitatea si gradul de specializare ale obiectivului de investitii, autoritatea contractanta doreste obtinerea de informatii cat mai complete si reale despre posibilitatea realizarii unui corp de spital nou conform necesitatilor sale, in vederea unei analize si ulterior parcurgerii etapelor pentru asigurarea finantarii si realizarii obiectivului de investitii”, se arata in descrierea anuntului de consultare a pietii.

Tot in respectivul anunt se precizeaza ca, prin demararea acestui studiu de piata, se urmareste obtinerea unui concept de cladire care sa indeplineasca functiunile impuse de necesitati, cu respectarea tuturor standardelor, normelor, normativelor si prevederilor legale in vigoare, echipata si dotata, a carei functionare sa poata fi autorizata respectand legislatia in vigoare. De asemenea, se urmareste obtinerea de informatii despre costurile si duratele de implementare a unui astfel de proiect, care sa poata sta la baza demararii etapelor conform prevederilor legale pentru executia unui astfel de obiectiv.

Firmele interesate pot transmite propunerile pana cel tarziu pe 19 noiembrie, ora 00.00, data limita pentru consultarea pietii fiind 26 noiembrie, ora 00.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.