Noi succese ale sperantei tenisului vasluian!

1
1034

• In ultimele luni, gratie rezultatelor obtinute, 4 concursuri castigate la simplu, dublu sau pe echipe, David Stefan Burac a reusit un salt spectaculos in ierarhia micilor tenismeni, chiar concurand la o categorie superioara varstei sale. Astfel, tanarul vasluian a ajuns sa ocupe locul 3 la categoria sa de varsta, 10 ani, si locul 59 la cea a copiilor de 12 ani, Stefan, care este legitimat la CS Tenis Club Vaslui, anuntandu-se o adevarata speranta a tenisului.

In varsta de 10 ani abia impliniti, elev in clasa a IV-a la Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui, David Stefan Burac dovedeste adevarate calitati sportive, jucand in cadru organizat handbal, facand intensiv pregatire sportiva, cate 2 ore de 4 ori pe saptamana si exceland in special intr-un domeniu mai putin asteptat la Vaslui: sportul alb. La categoria sa de varsta, a copiilor de 10 ani, datorita rezultatelor extraordinare obtinute in acest an, 7 concursuri si turnee castigate, plus accederea, atat la dublu, cat si la simplu, in sferturile de finala ale Campionatelor Nationale Under 10 ani, din luna iunie, a ajuns pe locul 3 in topul national, cu 2 pozitii mai sus decat la inceputul anului.

In afara acestor turnee, David a participat si la competitii la grupa de varsta superioara, cea a copiilor de 12 ani, categorie la care, in ciuda faptului ca a intalnit adversari mai puternici si cu mai multa experienta, tanarul vasluian se claseaza pe un mai mult decat un onorant loc 59, inregistrand o crestere cu 6 pozitii. Numai in ultimele luni, a castigat 4 competitii de pe esichierul Federatiei Romane de Tenis, la care se adauga alte cateva finale, concurand atat la simplu, cat si la dublu. Astfel, David Burac s-a clasat pe locul I la la simplu in concursul desfasurat in perioada 13 – 18 iulie, la Piatra-Neamt, performanta dublata o luna mai tarziu, in turneul desfasurat la Bacau, castigat de tenismenul vasluian atat la simplu, cat si la dublu. Salba de premii a fost completata de alte doua locuri I, primul castigat la campionatul national pe echipe desfasurat la Adjud, in perioada 14 – 15 septembrie, al doilea, la concursul „Cupa Orhideea”, desfasurat in perioada 21 – 24 septembrie, la Piatra Neamt. Luna trecuta, David a concurat in premiera pentru trofeul “Tennis Revolution”, de la Bucuresti, experienta acumulata cu aceasta ocazie dandu-i sperante ca, poate chiar anul viitor, va adauga acest trofeu panopliei sale deja impresionante de premii.

David Stefan Burac practica tenisul de la varsta de 5 ani, iar in prezent este membru al Clubului CS Tenis Club Vaslui, fiind antrenat de Mihai Volusniuc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.