Investitie de peste 6 milioane de lei, neadjudecata!

0
828

• Singurul ofertant care s-a inscris la licitatia privind investitia „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad”, lansata pe SICAP in a doua parte a lunii august, nu a fost adjudecata. Motivul invocat de reprezentantii primariei tine de neindeplinirea de catre constructor a tuturor conditiilor prevazute in caietul de sarcini. Ca urmare, investitia ce se ridica la peste 6 milioane de lei si presupune, printre altele, reabilitarea acoperisului si a subsolului, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice si montarea de panouri fotovoltaice va fi scoasa din nou la licitatie.

Vineri, 8 noiembrie, adica cu cateva zile inainte de a afla daca licitatia privind „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad” isi va desemna castigatorul, Consiliul Local Barlad s-a intrunit in sedinta de indata. Si asta pentru a dezbate, printre altele, si un proiect de hotarare ce viza aprobarea documentatiei tehnico-economice (faza proiect tehnic) si a indicatorilor tehnico-economici pentru aceasta investitie. Pentru ca cei 18 consilieri prezenti in sala primisera documentele cu cateva minute inainte de sedinta si nu au avut timp sa le studieze cu atentie, cateva explicatii le-au fost oferite de Catalin Moraru, seful Biroului Dezvoltare Locala si Integrare Europeana.
„In luna septembrie, ati aprobat executia lucrarilor si, totodata, indicatorii tehnico-economici, faza studiu de fezabilitate, insa fara a fi actualizati cu OUG 114/2018. Iar la licitatie, am avut un singur ofertant (SC CITY CONS SRL, n.r.), cu o oferta inacceptabila, in sensul ca a omis anumite cantitati din oferta. Atunci cand i s-au cerut clarificari, a raspuns ca, daca s-au lua in calcul si acele cantitati, ar depasi valoarea estimata. Asa ca am fost nevoiti sa renuntam la licitatie, actualizam indicatorii tehnico-economici si apoi vom scoate investitia din nou la licitatie”, le-a explicat Moraru consilierilor.
Pentru ca totul era clar, cei 18 consilieri au aprobat in unanimitate noii indicatori tehnico-economici ai investitiei ce vizeaza imobilul situat in str. Epureanu nr. 50 si care are o suprafata de circa 4.000 metri patrati. Proiectul are in vedere realizarea de lucrari de anvelopare termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reparatii la acoperis si subsol, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice, montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice). Asa cum a fost aprobat inca de la inceput, obiectivul general al proiectului este cresterea performantei energetice a cladirilor de utilitate publica din municipiul Barlad pe fondul crearii conditiilor necesare gestionarii inteligente a energiei si utilizarii energiei din surse regenerabile la nivelul Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Barlad.
Astfel, noua valoare a contractului se ridica la suma de 6.036.632,41 lei cu TVA), din care 4.778.977,62 lei cu TVA reprezinta cheltuieli cu constructii si montaj. Majoritatea banilor, adica aproape 90%, reprezinta fonduri europene structurale si de investitii gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Durata de realizare a investitiei este de 47 de luni, iar banii vor fi esalonati astfel: anul I – 0 lei; anul II – 392.714,43 lei cu TVA; anul III – 2.112.951,29 lei cu TVA; anul IV – 3.430.966,69 lei cu TVA.
„Contractul presupune executia tuturor lucrarilor de interventie la cele doua corpuri de cladire apartinand Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal «Elena Beldiman» Barlad, pentru cresterea eficientei energetice a acestora, in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire (caiet de sarcini, conditii contractuale, proiect tehnic). Contractul presupune lucrari specifice pentru cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie, si anume: • Lucrari de consolidare structurala (camasuieli interioare la nivelul subsolului corpului C1, consolidarea fundatiilor corpului C2, camasuirea fetelor exterioare ale peretilor de inchidere la corpul C2, alte reparatii locale); • Realizarea unor sisteme de termoizolare atat a elementelor verticale cat si a celor orizontale; • Inlocuirea tamplariei ferestrelor si usilor exterioare; • Lucrari de modernizare a instalatiilor sanitare, termice si electrice; • Reparatii ale finisajelor afectate de interventiile mentionate mai sus. Nu se fac interventii asupra functionalului cladirii”, se arata la rubrica descrierea achizitiei publice din anuntul de licitatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.