Inca un test major trecut cu succes. PMP Vaslui creste incet, dar sigur

0
999

• Munca depusa pentru infiintarea si intarirea organizatiilor locale, combinata cu valoarea candidatului Theodor Paleologu, si-au aratat roadele, scorul electoral obtinut de Partidul Miscarea Populara in judetul Vaslui in primul tur al alegerilor prezidentiale fiind superior celui de la eurparlamentarele din luna mai. “Multumim alegatorilor, membrilor si simpatizantilor PMP pentru increderea acordata, concretizata prin votul dat la aceste alegeri, practic ultimul test major inaintea alegerilor locale de anul viitor. Nu ii uitam pe colegii care s-au implicat in aceasta campanie, muncind uneori in conditii grele, carora le multumesc pentru activitatea depusa”, a declarat Maricel Gangu, secretarul general al Organizatiei Judetene PMP Vaslui, seful Cabinetului Parlamentar al deputatului Corneliu Bichinet. Gangu crede ca, in turul II al prezidentialelor, votul colegilor sai de partid se va indrepta “natural” catre candidatul dreptei, Klaus Iohannis.

Unul dntre cele mai tinere partide de pe scena politica romaneasca, Partidul Miscarea Populara, a facut, prin candidatul sau, Theodor Paleologu, o frumoasa figura in primul tur al alegerilor prezidentiale. Nici in judetul Vaslui lucrurile nu au stat altfel, desi procesul de inchegare a organizatiilor locale si atragerea de membri, persoane responsabile care doresc cu adevarat o schimbare in bine a societatii, este inca in plina desfasurare. Theodor Paleologu a reusit sa stranga 7.723 de voturi din partea membrilor si nemembrilor PMP, clasandu-se pe un mai mult decat onorabil loc 5, cu 5,33% din totalul voturilor valabil exprimate.

“Este un mare pas inainte, iar munca depusa in ultimii ani pentru infiintarea si consolidarea organizatiilor locale, promovarea ideilor si a programului PMP si-au aratat roadele. Daca este sa luam ultimele alegeri, cele europarlamentare din primavara acestui an, cand am primit 5,1% din voturile vasluienilor, rezultatul obtinut la aceste alegeri prezidentiale este superior, aratand o crestere a increderii cetatenilor in PMP. Fapt imbucurator, locutorii din mediul urban au raspuns mai bine propunerii noastre la Presedintia Romaniei, cu exceptia orasului Murgeni, rezultatele obtinute in cele 3 municipii si la Negresti fiind mai bune fata de precedentele alegeri. Dealtfel, daca ar fi sa tragem o prima concluzie in urma acestor alegeri, ar fi aceea ca PMP s-a dovedit a fi un partid bine consolidat, cu oameni capabili, bine pregatiti, atat in conducere, cat si in celelalte esaloane”, a explicat Maricel Gangu, secretarul general al PMP Vaslui, seful Cabinetului parlamentar al deputatului Corneliu Bichinet.

Rezultatele oficiale ale celor doua scrutinuri intaresc spusele secretarului general al PMP Vaslui: la Vaslui, PMP a obtinut 7,1% din voturi, fata de 6,5%, la europarlamentare, la Barlad, cresterea a fost de la 6% la 6,2%, iar la Husi, de la 6,2%, la 6,5%. Cea mai importanta crestere in optiunile de vot ale electoratului a fost insa la Negresti, unde, de la 4,5%, scor obtinut la alegerile europarlamentare, candidatul PMP a reusit sa atraga 7,5% din voturile alegatorilor. Partidul Miscarea Populara a obtinut rezultate foarte bune si in unele comune, cum ar fi Pungesti, Puiesti, Pogonesti sau Dragomiresti, acolo unde Theodor Paleologu a adunat peste 10% din voturile alegatorilor. “Consider ca acest prim tur al alegerilor prezidentiale a fost un test trecut cu succes, de fapt, ambele scrutinuri din acest an au fost teste, in vederea marilor batalii electorale, alegerile locale si cele parlamentare de anul viitor, si pe ambele le-am trecut cu succes! Doresc sa le multumesc alegatorilor, membri si nemembri PMP, pentru increderea acordata, iar noi promitem ca nu-i vom dezamagi. Nu trebuie uitati colegii nostri care si-au desfasurat activitatea in comune «grele», si carora doresc sa le multumesc pentru eforturile si activitatea prestata. Munca noastra nu s-a incheiat, deja, continua pentru alegerile locale de anul viitor, atunci cand vom propune alegatorilor oameni seriosi, care pot prelua responsabilitatea bunei administrari a comunitatilor respective. Cat despre actuala batalie electorala, urmeaza turul II al alegerilor prezidentiale. Ii indemn pe cei care ne-au acordat increderea si votul sa faca acelasi lucru pentru candidatul dreptei, Klaus Werner Iohannis. Este, cred eu, optiunea «naturala» a membrilor PMP”, a mai declarat Maricel Gangu, secretar general al PMP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.