Gimnastele vor primi bursele de performanta refuzate, initial, de PSD!

0
827

• Intruniti in sedinta de indata, consilierii barladeni au aprobat, cu chiu cu vai, suplimentarea cu noua a burselor de performanta pentru gimnastele legitimate la CSS Barlad si care, de ani buni, fac cinste Barladului cu zecile de medalii cucerite la competitiile de profil din tara. Consilierii PSD care, la sedinta anterioara, s-au opus acordarii burselor, au venit acum cu un nou amendament de majorare a cuantumului si aproape ca au conditionat votul in favoarea initiativei de aprobarea amendamentului, insa, in final, de teama sa nu fie luati drept dusmani ai gimnastelor, au votat favorabil.

Respingerea, pe 31 octombrie, a proiectului de hotarare ce viza suplimentarea numarului de burse de performanta pentru anul scolar 2019-2020 cu noua burse pentru gimnastele ce invata la Scoala „Manolache Costache Epureanu” Barlad a creat un adevarat „razboi” in mediul online. Mai ales ca initiativa a fost respinsa ca urmare a faptului ca grupul de consilieri PSD s-a abtinut de la vot, iar barladenii care au aflat acest lucru s-au revoltat. Motivul invocat de alesii PSD la acel moment a fost faptul ca nu le-a fost luat in seama amendamentul adus de ei, potrivit caruia cuantumul celor patru categorii de burse ar fi urmat sa fie majorat cu 50 lei/luna.

De teama sa nu fie perceputi drept niste dusmani ai gimnastelor, dupa cum s-a exprimat chiar viceprimarita PSD, Roxana Miron-Feraru, alesii social-democrati i-au cerut primarului sa convoace o sedinta de indata pentru a avea ocazia sa-si repare greseala. Si iata ca vineri, 8 noiembrie, de la ora 11.00, acest lucru s-a intamplat. Nu inainte de a le da emotii serioase consilierilor PNL, prezenti in numar de noua in sala, si independentului Bogdan Sarbu. Daca data trecuta, proiectul s-a transat in cateva minute, acum, discutiile aprinse au durat cateva zeci de minute, timp in care grupul PSD a cerut chiar si o pauza de cinci minute pentru consultari.

Si de aceasta data, cuiul lui Pepelea s-a dovedit a fi tot majorarea cuantumului burselor, cu mentiunea ca noul amendament adus de social-democrati prevedea majorarea cu 50 lei/luna doar pentru bursele de performanta, nu si pentru cele de merit, sociale si de studiu. Asa ca, din nou, cei de la PNL si cei de la PSD s-au contrat pe marginea acestei chestiuni, de cateva ori intervenind chiar primarul Dumitru Boros pentru a mai oferi cateva clarificari. Intr-un final, dupa zeci de minute de ciorovaieli, Sarbu le-a spus ca el va vota in favoarea proiectului asa cum a fost initiat de primar si ca, daca va fi respins, va vota si pentru proiectul cu amendamentul adus de PSD. Asa ca social-democratii au cerut o pauza de cinci minute si au parasit sala, iar cand au revenit, au votat in unanimitate proiectul in forma initiata de primar, de teama sa nu fie din nou considerati impotriva gimnastelor.

Odata ce hotararea va fi validata de prefect, cele noua gimnaste legitimate la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad si care invata la respectiva scoala vor beneficia de burse de performanta pentru rezultatele obtinute in 2018-2019. Acestea sunt Bianca-Teodora Balan, Ilinca Balan, Beatrice Irimescu, Maria-Anastasia Dumitrasc, Andra-Crina Donose, Florina Trica, Ana-Maria Necula, Ariana-Stefania Olaru si Anastasia-Teodora Balaur. In cursul anului scolar trecut, sportivele au facut cinste Barladului cucerind nu mai putin de 28 de medalii de aur, 27 de argint si 16 de bronz la concursurile nationale la care au participat. Gimnastele sunt pregatite de antrenorii Ana Maria Iordache, Liviu Iordache si George Crupenschi.

In ceea ce priveste numarul burselor aprobate in august pentru anul 2019-2020, in total vorbim de 824, din care 75 burse de performanta, 455 de merit, 100 de studiu si 194 de ajutor social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.