Gimnasta Daniela Trica a revenit la Barlad

0
1507

• De la inceputul acestei luni, barladeanca Daniela Trica (15 ani), care de trei ani face parte din lotul olimpic de junioare a Romaniei ce se pregateste in Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva, isi continua antrenamentele la Barlad. Pana la finele anului 2019, ea se va pregati in orasul natal, urmand sa se reintoarca la Deva de la inceputul anului viitor.

Decizie dura luata, la finele lunii octombrie, de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica (FRG), care a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca, incepand cu 1 noiembrie, loturile olimpice de gimnastica artistica (feminin si masculin) vor fi descentralizate. Drastica hotarare a fost luata ca urmare a rezultatelor inregistrate la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, Germania (4-13 octombrie), ce a avut drept obiectiv principal calificarea echipelor Romaniei la Jocurile Olimpice de vara de la Tokyo, Japonia, din 2020.

„De la data de 1 noiembrie 2019, componentii celor doua loturi, dar si antrenorii lor, isi vor continua activitatea la cluburile de care apartin, urmand ca, la inceputul anului viitor, Federatia Romana de Gimnastica sa prezinte o noua strategie a modului in care va fi abordata pregatirea sportivilor pentru Cupele Mondiale si Campionatele Europene, competitii de interes in prima parte a anului 2020, care reprezinta totodata o sansa in plus de calificare individuala la Jocurile de la Tokyo. In acest sens, s-au trimis notificari oficiale catre coordonatorii celor doua loturi, Nicolae Forminte si Marius Urzica, dar si catre cluburile afiliate Federatiei”, se arata in comunicatul semnat de Marcela Fumea, presedintele interimar al FRG.

Printre cele 15 gimnaste incluse in lotul olimpic al Romaniei se numara si barladeanca Daniela Trica, in varsta de 15 ani, legitimata in continuare la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad si care a revenit deja in orasul natal. Sportiva se antreneaza in sala de gimnastica „Andreea Raducan”, alaturi de celelalte gimnaste din Barlad, sub coordonarea antrenorilor Ana Maria si Liviu Iordache.

„O sa incercam sa-i asiguram continuitate in pregatire si speram sa o mentinem intr-o forma fizica foarte buna, pentru a se prezenta onorabil la momentul reconstituirii lotului, avand in vedere ca anul urmator intra in lupta pentru ocuparea unui loc in echipa Romaniei ce va participa la Campionatul European de Senioare. La Barlad se va antrena pana in ianuarie, cand se va intoarce la Deva. In ceea ce priveste cursurile scolare, avem in vedere o colaborare cu Liceul Pedagogic «Ioan Popescu» pentru asigurarea scolarizarii, Daniela fiind in prezent eleva in clasa a IX-a”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache, sefa sectiei de gimnastica din cadrul CSS Barlad.

Trebuie spus ca Daniela Trica a implinit 15 ani pe 21 iunie si este legitimata in continuare la CSS Barlad. Ea practica gimnastica artistica inca de la varsta de 4 ani si, pana acum, a obtinut numeroase titluri nationale la individual, cu echipa si pe aparate si alte zeci de medalii de argint si bronz. Timp de aproape trei ani, s-a pregatit la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), insa inainte, timp de aproape un an si jumatate, s-a antrenat la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Onesti, unde era inclusa in lotul national de junioare. Sportiva, care si-a inceput cariera in cadrul sectiei de gimnastica a CSS Barlad, sub indrumarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, face parte din categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani) si continua sa reprezinte orasul natal in competitiile sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.