Gimnasta Amalia Puflea, la „Cupa Horizon” din Grecia

0
1628

Dupa ce, weekend-ul trecut, a castigat pentru Romania aurul cu echipa si bronzul la individual compus la o competitie de gimnastica artistica desfasurata in Elvetia, barladeanca Amalia Puflea, in varsta de numai 12 ani, va concura in aceste zile la „Cupa Horizon”, de la Salonic, Grecia.

Abia intoarsa in tara dupa participarea la Cupa Elvetiei de Junioare U13 la Gimnastica Artistica de la Zurich, Elvetia (1-2 noiembrie), unde a castigat aurul cu echipa si bronzul la individual compus, barladeanca Amalia Puflea va reprezenta Romania la un concurs international si in acest week-end. Sportiva in varsta de 12 ani a fost inclusa in lotul national ce s-a deplasat ieri, 7 noiembrie, in Grecia, la Salonic, pentru a doua editie a „Horizon Cup” International Artistic Gymnastics Tournament (Turneul International de Gimnastica Artistica „Cupa Horizon”).

Competitia are loc intre 8-10 noiembrie, insa prima zi este rezervata acomodarii si antrenamentelor si doar celelalte doua zile sunt pentru concursul propriu-zis. Concursul se va desfasura pe doua categorii de varsta, respectiv 12-13 ani si 14-15 ani. Din staff-ul care insoteste cele sapte gimnaste romance, face parte si antrenoarea Ana Maria Iordache, de la Clubul Sportiv Scolar, care va participa in calitate de arbitra.

„Noi orizonturi, noi performante! Experienta competitionala si verificarile oficiale sunt puncte importante in planul de progres al micutelor gimnaste din programul «Tara, tara, vrem campioane!». In aceasta perioada, nu trece saptamana fara concurs, iar noi abia asteptam sa le sustinem si sa ne bucuram cu si pentru ele! De aceasta data, gimnastele si antrenorii au plecat spre Salonic, in Grecia, acolo unde la sfarsitul acestei saptamani va avea loc «Cupa Horizon». Mara Ceplinschi, Luiza Popa, Ana Maria Barbosu, Amalia Puflea, Sabrina Maneca Voinea, Ioana Danciu si Adina Crisan sunt gimnastele nominalizate de catre antrenori. Ele vor concura la doua categorii de varsta, 2004 – 2005, respectiv 2006 – 2007. Impreuna cu gimnastele sunt antrenorii Lucian Sandu, Raluca Bugner, Camelia Voinea, dar si arbitrele Ana Maria Iordache si Ana Maria Gavojdea. Vineri are loc antrenamentul oficial de acomodare, iar in week-end concursul. Pumnii stransi! Hai, Romania! Tare, fetelor!”, este mesajul postat, ieri, pe pagina de facebook a lotului national de gimnastica al Romaniei.

Amalia Puflea, in prezent inclusa in categoria de varsta Junioare II, Nivel 4 (12 ani), si-a inceput cariera de gimnasta la Clubul Sportiv Scolar Barlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, unde s-a pregatit mai multi ani. In tot acest timp, a cucerit zeci de medalii la diverse competitii interne, inclusiv numeroase titluri pe echipe, la individual compus si pe aparate la campionatele nationale. Iar din octombrie 2018, gimnasta face parte din lotul Romaniei ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, judetul Hunedoara, insa continua sa reprezinta orasul natal in competitiile nationale, fiind legitimata tot la CSS Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.