Gimnasta Amalia Puflea, aur si bronz la Cupa Elvetiei de Junioare U13

0
942

• Obisnuita deja cu concursurile internationale, barladeanca Amalia Puflea, in varsta de numai 12 ani, a cucerit aurul cu echipa si bronzul la individual compus in cadrul competitiei de gimnastica artistica „Swiss Cup Juniors”, de la Zurich, Elvetia.

Inclusa in lotul de gimnastica al Romaniei ce a participat, intre 1-2 noiembrie, la „Swiss Cup Juniors” (Cupa Elvetiei de Junioare U13 la Gimnastica Artistica de la Zurich, Elvetia), barladeanca Amalia Puflea, obisnuita deja cu competitiile internationale, a cucerit doua medalii. Cupa de gimnastica, aflata deja la cea de-a 37-a editie, s-a adresat sportivelor din categoria de junioare in varsta de 12-13 ani, Romania participand cu cinci fetite cu varsta de 12 ani, toate incluse in Programul „Tara, tara, vrem campioane!”.

Astfel, la competitia pe echipe, Amalia Puflea (12 ani) a contribuit serios la cucerirea medaliei de aur a Romaniei. Concret, din totalul de 153.950 de puncte atribuite de juriu echipei nationale, 50.800 de puncte au fost aduse de barladeanca. Astfel, echipa Romaniei formata din sportivele Ana Maria Barbosu, Amalia Puflea, Sabrina Maneca Voinea, Ioana Danciu si Roberta Radu a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, urmata de echipele Frantei (argint – 151.650 puncte), Germaniei (bronz – 146.250 puncte) si Elvetiei (locul IV – 137.400 puncte).

La concursul de la individual compus (toate cele patru aparate), unde au fost incluse 23 de sportive din cele patru tari participante, nu s-a mai concurat efectiv, ci s-a tinut cont de punctajele obtinute in competitia pe echipe. Astfel, cu cele 50.800 de puncte, Amalia a urcat din nou pe podium, insa pe pozitia a treia, cucerind medalia de bronz. Gimnasta a avut 13.550 puncte la sarituri, 11.800 puncte la paralele, 12.900 puncte la barna si 12.550 la sol. Podiumul a fost completat de colega ei Ana Maria Barbosu (aur – 52.900 puncte) si frantuzoaica Kaylia Nemour (argint – 52.100 puncte). Celelalte trei romance au terminat concursul pe locurile IV (Sabrina Maneca Voinea – 49.800 puncte), VII (Ioana Danciu – 47.750 puncte) si VIII (Roberta Radu – 47.700 puncte).

Ca si la alte competitii internationale dedicate junioarelor de 12-13 ani, nici in cadrul acesteia nu s-a organizat concurs pe aparate, cu finale.

Trebuie spus ca Amalia Puflea, in prezent inclusa in categoria de varsta Junioare II, Nivel 4 (12 ani), si-a inceput cariera de gimnasta la Clubul Sportiv Scolar Barlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, unde s-a pregatit mai multi ani. In tot acest timp, a cucerit zeci de medalii la diverse competitii interne, inclusiv numeroase titluri pe echipe, la individual compus si pe aparate la campionatele nationale. Iar din octombrie 2018, gimnasta face parte din lotul Romaniei ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, judetul Hunedoara, insa continua sa reprezinta orasul natal in competitiile nationale, fiind legitimata tot la CSS Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.