Eduard Popica, primul prefect PSD din tara care si-a dat demisia

0
881

• Eduard Popica, cel mai tanar prefect in functie, a fost si primul care si-a dat demisia, dupa investirea noului Guvern PNL. Acesta a invocat motiv personale, insa nu a ascuns faptul ca “unul dintre motivele demisiei il constituie faptul ca guvernul PSD, care m-a sustinut, a fost demis”, a declarat Popica, ieri, in cadrul unei scurte conferinte de presa. El s-a aratat multumit de activitatea desfasurata in timpul mandatului sau de 2 ani si 5 luni, printre impliniri numarandu-se gestionarea situatiilor de urgenta, dar si normalizarea activitatii serviciilor comunitare din subordine, iar la neimpliniri, faptul ca nu a reusit sa deschida in timpul mandatului noul Centru de Transfuzii Sanguine Vaslui.

“A fost o onoare pentru mine sa ocup aceasta functie de inalta demnitate publica, si cred ca am facut-o bine. Am considerat necesar ca, odata cu schimbarea culorii politice a guvernului, sa parasesc aceasta functie, lasand posibilitatea noului guvern sa numeasca un alt prefect. Acest mandat in fruntea judetului este cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat, chiar daca criticile au fost multe, insa la fel au fost si realizarile si implinirile. A fost o provocare pentru mine sa arat ca tineretea nu este un impediment in a duce la bun sfarsit o asemenea misiune, seriozitatea si perseverenta fiind principalele atribute pe care trebuie sa le aiba o persoana numita intr-o asemenea functie de demnitate publica. Mi-as dori ca viitorul prefect sa mentina aceeasi liniste in administratia publica locala si judeteana, sa creeze acel cadru de mediator intre institutiile publice fara a conditiona activitatea acestor institutii pe criterii politice sau preferentiale. In ceea ce ma priveste, pe timpul mandatului meu, nu am avut divergente cu primarii si directorii de institutii publice deconcentrate, cu care am inteles sa colaborez. De aceea, le multumesc public tuturor acestora, precum si subprefectului Mircea Gologan si functionarilor din Institutia Prefectului pentru felul in care m-au sustinut si am colaborat”, a declarat Eduard Popica, prefectul demisionar al judetului Vaslui, in cadrul conferintei de presa sustinute cu aceasta ocazie. Acesta a explicat ca, pana la aparitia unei Hotarari de Guvern care sa ia act de demisia sa, va continua sa-si indeplineasca atributiile, inclusiv in ceea ce priveste coordonarea desfasurarii alegerilor prezidentiale, ulterior, activitatea sa urmand a fi continuata de subprefectul Mircea Gologan sau de cel care va fi numit in functia de prefect.

“Familia abia ma asteapta acasa si ma voi gandi daca ma voi reintoarce la DGASPC sau voi reveni in mediul privat. De asemenea, urmeaza sa ma hotarasc daca voi reveni in viata politica”, a mai spus Popica.

“Cred ca las in urma mea si o serie de realizari, ma refer aici la activitatea serviciilor comunitare din subordine, cel de Pasapoarte si cel de Inmatriculari si Permise Auto. La numirea mea in functie, programarile pentru examenele de conducere se faceau la 6 luni distanta, acum la doar 7 zile. Am avut sustinerea guvernului PSD pentru a umple schema de personal, deficitara atunci, si am reusit sa reducem timpii de asteptare si chiar sa infiintam ghisee separate pentru cetatenii moldoveni. Am insa si o neimplinire, un repros la ceea ce las in urma: Centrul de Transfuzii Sanguine, proiect a carui implementare nu se mai sfarseste din cauza contestatiilor la licitatii. Am insa promisiunea managerului Spitalului ca acest proiect va continua si doresc sa iau parte la inaugurarea acestui Centru. Sper ca subprefectul Mircea Gologan sa continue proiectele incepute impreuna, iar daca el va fi schimbat, sa le predea noii echipe”.

La final, fostul prefect Eduard Popica a avut un cuvant si pentru primarul municipiului Barlad. “De curand, am atacat in instanta, pe motive de nelegalitate, sapte Hotarari ale Consiliului Local al municipiului Barlad, iar primarul Boros a spus ca as fi facut acest lucru pentru ca voi candida la functia pe care o ocupa in prezent. Doresc sa-l linistesc pe aceasta cale: nu voi face acest lucru si, dealtfel, nici nu am domiciliul in Barlad. Repet, nu am avut divergente cu nimeni si, din punctul meu de vedere, relatiile prefectului cu celelalte institutii sau administratiile publice locale si judetene s-au desfasurat corect, cinstit si in cadru institutional”, a explicat prefectul demisionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.