Dezinteres pentru posturile de medici de la spitalul barladean

0
1415

• Criza de medici inregistrata la spitalul barladean se adanceste pe zi ce trece. Desi conducerea unitatii incearca sa acopere „golurile” si a scos la concurs nu mai putin de 23 de posturi de medici pentru diferite specialitati, numai trei candidati si-au depus dosarele.

De cativa ani buni, schema de personal a Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad arata ca unitatea isi desfasoara activitatea cu un deficit serios de personal, la inceputul lunii octombrie 2017, doar 77,6% din statul de functii fiind ocupat. Iar nevoia cea mai mare de cadre se simte in sectorul personalului auxiliar, unde ar mai fi nevoie de peste 100 de infirmiere, ingrijitoare si brancardieri. In ceea ce priveste personalul medical, situatia pare la fel de grava, intrucat spitalul are pe statul de plata in jur de 120 de medici, dintre care 20 sunt rezidenti, si ar mai fi nevoie de inca 55 de doctori. Din pacate, multi dintre rezidenti au preferat sa plece in alte orase, iar cativa medici de baza ai spitalului au plecat in strainatate.

Asa se face ca, in prezent, conducerea unitatii face eforturi pentru a acoperi liniile de garda ale unor sectii importante din spital, inclusiv la Compartimentul de Primire Urgente (CPU), poarta de intrare a mii de pacienti in fiecare luna, unde este nevoie cat mai rapid de medici. In acest sens, recent, conducerea spitalului a publicat in revista „Viata Medicala” un anunt referitor la scoaterea la concurs a 23 de posturi de medici de diferite specialitati.

Astfel, la concursul ce va avea loc cat de curand, se doreste sa se angajze un medic specialist in Gastroenterologie, unul specialist in Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, un neonatolog, un internist pentru sectia Medicina Interna Cronici, un neurolog, doi specialisti in Medicina de Urgenta pentru CPU, un oncolog, un internist pentru sectia Medicina Interna, un pneumolog, doi pediatri, trei medici pentru Anestezie si Terapie Intensiva, doi specialisti pentru Boli Infectioase, un epidemiolog pentru Supraveghere, Prevenire si Trimiterea Infectiilor Asociate Asistentei Medicale, un neurolog pentru Compartimentul Neurologie Pediatrica, doi psihiatri (unul pentru sectia Psihiatrie si unul pentru Centrul de Sanatate Mintala), un infectionist pentru Supraveghere, Prevenire si Trimiterea Infectiilor Asociate Asistentei Medicale si un medic primar nefrolog pentru Statia de Hemodializa.

Din pacate, spre deosebire de alte concursuri organizate in anii precedenti, de aceasta data, ca si la concursul organizat in perioada mai-iunie, prea putini medici s-au aratat interesati sa profeseze la spitalul din Barlad. Mai ales ca nu li se pune la dispozitie locuinta de serviciu si nici nu sunt vazuti prea bine de doctorii cu vechime mai mare. Asa se face ca numai trei persoane si-au depus dosarul in termenul legal.

„Pentru posturile scoase la concurs, s-au inscris trei medici. Este vorba despre un specialist in Anestezie si Terapie Intensiva, unul in Psihiatrie si un medic pentru cabinetul de Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtatorul de cuvant al spitalului barladean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.