Cea mai moderna sala de sport din judet este functionala!

0
1503

• Dupa mai bine de trei ani de la demararea lucrarilor, cea mai moderna sala de sport din judet, construita pe platoul Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad, a fost, in sfarsit, receptionata, iar de luni va putea fi folosita pentru orele de educatie fizica. Obiectivul va deservi aproximativ 1.000 de elevi ai scolii, dar va putea gazdui si diverse competitii sportive cu caracter regional sau national.

Degeaba au sperat autoritatile locale barladene sa receptioneze si sa inaugureze sala de sport a Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad la inceputul lui decembrie 2018, ca minunea s-a produs abia ieri, 12 noiembrie. Mai exact, dupa mai mult de trei ani de la momentul in care constructorul botasanean a turnat prima cupa de pamant. Din varii motive, printre care si incetineala cu care Compania Nationala de Investitii (CNI) a alocat banii constructorului, dar si identificarea unor neconformitati in proiectul investitiei si lipsa unor avize din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, lucrarile nu s-au finalizat in zece luni, ci in mai bine de doi ani.

In plus, odata finalizate, comisia de receptionare a salii de sport, din care fac parte reprezentanti ai CNI, ai Primariei Barlad, ai constructorului, ai proiectantului si ai unitatii scolare, nu s-a intrunit pana acum, asa ca obiectivul nu putea fi preluat si dat in folosinta. Abia ieri s-a intamplat acest lucru, sedinta pe parcursul careia au fost obtinute toate avizele necesare intinzandu-se pe mai mult de trei ore. In consecinta, dupa ce se mai verifica si se pun la punct ultimele detalii, de saptamana viitoare, orele de educatie fizica vor putea fi tinute de profesori in noua si moderna sala de sport. In acest fel, elevii nu vor mai ingheta afara, in curtea scolii, ori pe holuri.

Potrivit reprezentantilor primariei, deocamdata nu se stie daca va avea loc si o inaugurare oficiala, cu un meci demonstrativ, asa cum se intentiona la finele anului trecut. Cert este ca, pe langa orele de sport ale celor circa 1.000 de elevi ai scolii, acolo se vor organiza si competitii sportive de genul Cupei de Gimnastica „Andreea Raducan”, desfasurata anual in luna mai, ori a Cupei de Arte Martiale „Wazary”, organizata in timpul verii.

In ceea ce priveste constructia obiectivului de investitii, trebuie spus ca a fost finantat prin Compania Nationala de Investitii (CNI) cu 6 milioane de lei (cu TVA). Asa cum a fost proiectata, sala are o suprafata construita de 1.405 mp, tribune cu 180 locuri, magazii pentru saltele si alte materiale necesare orelor de sport, grupuri sanitare, vestiare, dusuri, etc. Obiectivul este dotat cu tabela de marcaj electronica performanta, porti pentru handbal si fotbal, cosuri pentru baschet si fileu pentru volei, astfel ca se pot practica mai multe sporturi de echipa.

De mentionat ca lucrarile la constructie au demarat pe 12 septembrie 2016, odata cu deschiderea anului scolar 2016-2017, iar termenul de executie era de zece luni. Insa, din cauza greutatii cu care CNI a virat banii in contul constructorului botosanean, executia s-a intins pe mai bine de 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.