Cartierul barladean Deal II, racordat la reteaua de gaz

0
610

• In sfarsit, la doi ani de cand au fost alocati de la bugetul local banii pentru extinderea retelei de gaz in cartierul barladean Deal II, lucrarile au fost finalizate. Investitia s-a ridicat la aproape 900.000 de lei si a presupus racordarea a peste 600 de familii la reteaua de gaze naturale a orasului.

In octombrie 2017, consilierii barladeni au aprobat proiectul de hotarare ce viza „aprobarea indicatorilor tehnico-economici precum si executia obiectivului de investitii «Extindere conducta gaze naturale presiune redusa pe strazile din cartierul Deal II din municipiul Barlad»„. Dupa discutii aprinse, s-a votat ca peste 90% din suma necesara implementarii investitiei sa fie achitata de la bugetul local, in timp ce Delgaz Grid urma sa plateasca diferenta. La acea vreme, suma estimata a fi necesara extinderii conductei de gaz se ridica la 1.047.054 lei (din care CL urma sa suporte 963.289 lei si Delgaz Grid urma sa suporte 83.764 lei).

Dupa aproape un an si jumatate, mai exact pe 11 februarie 2019, firma SC Instal-Con SRL Botosani, care a castigat licitatia, a demarat lucrarile in vederea racordarii catorva strazi din cartierul Deal II la reteaua orasului, acestea fiind finalizate chiar joi, 31 octombrie. Dupa cum au anuntat reprezentantii primariei, proiectul „Extindere conducta gaze naturale presiune redusa pe strazile Henri Coanda, Anghel Saligny, Arhimede, Ciprian Porumbescu, Dosoftei, C. I. Parhon, Aleea Crangului si aleile de legatura 9, 10, 11, 12 si 13 din localitatea Barlad, judetul Vaslui” avea ca termen final de executie data de 11 decembrie 2020, dar s-au terminat mai repede intrucat nu au fost intampinate dificultati majore. Valoarea investitiei, care a presupus extinderea retelei actuale pe o distanta de circa 8 kilometri, este de aproximativ 870.000 lei.

„De mai bine de 15 ani, o parte din Cartierul Deal II asteapta sa fie racordat la reteaua de gaze naturale a orasului. Dupa cum am mai spus, au mai fost doua incercari pana acum, dar fara succes. Si asta din cauza unor detalii tehnice de executie. Din fericire, de astazi, odata cu finalizarea lucrarilor, mai bine de 600 de familii din acel cartier vor avea acces la gaze naturale. Urmeaza ca beneficiarii acestui proiect sa isi inceapa demersurile de racordare la retea, in vederea obtinerii avizelor necesare”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Asa cum prevede proiectul aprobat in octombrie 2017, reteaua de gaze trebuia extinsa pe strazile Henri Coanda, Ciprian Porumbescu, Anghel Saligny, Victor Babes, Dosoftei, Arhimede, C.I. Parhon si pe aleile Crangului, 9, 10, 11, 12 si 13, din cartierul Deal II, la solicitarea a peste 300 de familii din cele aproximativ 600 de gospodarii de pe respectivele artere. Proiectul a presupus montarea unei conducte de 7.675 metri de teava cu diametrul de 63 milimetri si a unei conducte de 651 metri de teava cu diametrul de 93 milimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.