Bronz valoros la Campionatul European de Jiu-Jitsu pentru Copii

0
1363

• Rezultat extraordinar reusit de unul dintre cei doi sportivi ai clubului de arte martiale „Fight Club Titans” Barlad, care au participat, in week-end, la prima editie a Campionatului European de Jiu-Jitsu pentru Copii, organizat in Dublin, Irlanda. Mihai Gheghici, in varsta de numai 7 ani si detinator al centurii gri-galben, a facut un concurs de zile mari, la finele caruia a cucerit medalia de bronz.

Pe 23 noiembrie, Complexul Gormanston Park Sports Hall din Gormanston, localitate situata in apropiere de Dublin, capitala Irlandei, a gazduit prima editie a Campionatului European de Jiu-Jitsu pentru Copii (European Kids Jiu-Jitsu Championship), organizat sub egida International Brazilian Jiu-Jitsu Federation (IBJJF). Importanta competitie de arte martiale s-a desfasurat in sistem Gi (cu kimono), la eveniment luand parte numerosi concurenti de la cluburi de prestigiu din Irlanda, Marea Britanie, Ucraina, Elvetia, Rusia, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Belgia, Olanda, Germania, Franta, Italia, Danemarca si Romania.

De fapt, Romania a fost reprezentata la prestigioasa competitie internationala doar de „Fight Club Titans” Barlad, club afiliat la organizatia Icon Romania, care s-a inscris cu trei sportivi, respectiv Darius Alexandru Negrescu (categoria 30 kg, centura gri-galbena), Mihai Gheghici (categoria 24 kg, centura gri-galbena) si Alberto Diea (categoria 52 kg, centura galbena-orange). Din pacate, pentru ca, pe 16 noiembrie, Alberto Diea s-a accidentat la NAGA Europe Grappling Championship, desfasurat in Olanda, unde a cucerit medalia de bronz, nu a mai putut face deplasarea in Irlanda, asa ca nu a mai participat efectiv la campionat.

In schimb, ceilalti doi au avut o zi buna si au reusit sa obtina rezultate deosebite, iar Mihai Gheghici, in varsta de doar sapte ani, a cucerit o binemeritata si valoroasa medalie de bronz. Astfel, in urma competitiei, la categoria sa de varsta, greutate i centura, barladeanul a urcat pe podium alaturi de Bobby Lee Burgess (aur – Marea Britanie), Vitor Kenji Kikichi (argint – Marea Britanie) si Antonios Kouteris (bronz – Brazilia).

„European Kids Jiu-Jitsu Championship a fost o competitie cu un nivel foarte ridicat de dificultate, iar noi am fost singurul club din Romania care a participat. A fost primul Campionat European de BJJ pentru copii organizat de International Brazilian Jiu-Jitsu Federation, cea mai de prestigiu organizatie de BJJ din lume. Suntem multumiti de sportivii nostri si de rezultatul obtinut de acestia. Lor le multumim pentru efortul depus la competitiie, iar parintilor pentru sprijin. De asemenea, le multumim si tuturor celor care ne sustin. Este un efort extrem de mare sa participi la astfel de competitii, dar cum IBJJF certifica centuri, sportivi, echipe si arbitri, este important sa luam parte la concursurile organizate sub egida IBJJF. Practic, de la IBJJF se ramifica tot ce e BJJ in lume si toti sportivii din lume sunt legitimati la IBJJF. Pentru copii, aceasta a fost cea mai prestigioasa competitie din Europa”, ne-a declarat Dumitru Dimofte, unul dintre instructorii clubului barladean.

Acesta a precizat ca, in continuare, sportivii clubului se pregatesc pentru Abu Dhabi National Pro Jiu-Jitsu Championship Romania, competitie ce va avea loc pe 30 noiembrie, la Braila. Concursul este organizat de UAE Jiu-Jitsu Federation si Icon Romania si se va desfasura in sistem Gi (cu kimono) si No Gi (fara kimono).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.