Barladul va avea un hypermarket Kaufland in zona IRB!

1
4621

Dupa ani buni de asteptare, iata ca reprezentantii Kaufland au decis sa deschida, pana la urma, un hypermarket si la Barlad. Deocamdata, initiativa se afla la stadiul de consultare a publicului in privinta elaborarii Planului Urbanistic Zonal, noul obiectiv urmand sa fie amplasat in zona de Nord a orasului, aproape de fabrica de rulmenti.

In urma cu cativa ani, cand la conducerea urbei se afla administratia PSD, autoritatile locale barladene au anuntat cetatenii ca se afla in tratative cu reprezentantii lantului de hypermarket-uri Kaufland pentru a deschide un astfel de centru si la Barlad. Numai ca, in final, discutiile nu s-au concretizat intr-un nou hypermarket, intrucat nu s-a gasit in zona centrala a orasului, asa cum cerea investitorul, niciun spatiu suficient de mare pentru intreaga constructie si pentru parcarea aferenta. Sau cel putin aceasta a fost explicatia oferita la acel moment de edili, care spuneau ca s-a luat in calcul inclusiv terenul liber din partea de Sud a curtii Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad.

Acum insa, intentia Kaufland de a intra si pe piata din Barlad pare o certitudine. Mai ales ca, zilele trecute, a fost publicat un anunt de consultare a populatiei in privinta elaborarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Concret, SC Rulmenti SA, pe al carei teren va fi amenajat obiectivul, cere demararea procesului de informare si consultare a publicului in elaborarea PUZ-ului pentru „Galerie comerciala; hypermarket Kaufland si constructii anexe; amenajari exterioare incinta; accese rutiere si pietonale, racorduri utilitati si retele instalatii, bariere acces in strada Republicii nr. 320, Barlad”.

Dupa cum se arata in plansa de reglementari urbanistice atasata la anuntul publicat si pe pagina de internet a primariei, hypermarket-ul va fi amenajat in partea de Nord a Barladului, mai exact pe partea dreapta a Bulevardului Republicii, intre Fepa SA Barlad si hala de productie dezafectata „Profil II” ce apartine SC Rulmenti SA. Proiectul prevede, pe langa hypermarket-ul propriu-zis si parcarea aferenta, si amenajarea unui container ce va servi drept bufet pentru angajati si clienti, o boxa de reciclare, un post trafo, un bazin de rezerva in caz de incendiu, spatii verzi, drumuri si trotuare, accese pietonale si rutiere, etc.

Barladenii sunt invitati sa transmita observatii si propuneri privind intentia de elaborare a PUZ-ului si sa consulte documentatia de urbanism pana pe data de 22 noiembrie, la sediul Primariei Barlad.

1 COMENTARIU

  1. Poate avem noroc sa scăpăm de coșmarul magazinelor înghesuite de tip Berlin fără locuri de parcare si de cei de la Lidl care au cele mai mari prețuri față de restul marketurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.