Barladenii vor avea, si in aceasta iarna, patinoar artificial

0
1585

• Licitatia organizata, luna trecuta, de autoritatile barladene pentru amenajarea unui patinoar artificial in centrul orasului a fost adjudecata de un intreprinzator din oras. Ca si in ultimii doi ani, obiectivul destinat divertismentului pe timp de iarna al barladenilor va fi amplasat in centrul Barladului, adica pe platoul de langa Hotel „Moldova”. Ramane de vazut daca operatorul va semna contractul sau va da „bir cu fugitii”, asa cum s-a intamplat si in 2018, cand suma licitata a „escaladat” extrem de mult si a fost organizata o a doua licitatie.

La exact o saptamana de la incheierea perioadei de depunere a ofertelor la licitatia privind inchirierea a 900 de metri patrati in centrul Barladului in vederea amplasarii unui patinoar artificial, reprezentantii au anuntat castigatorul. La licitatia organizata la jumatatea lui octombrie s-au inscris doua firme, respectiv SC Piatra Land Parc SRL Piatra Neamt si SC JBG Parc SRL Barlad, insa, in urma verificarii „la sange” a documentatiei depuse de fiecare, procedura a fost adjudecata de operatorul barladean (chiria lunara oferita de acesta nu a fost facuta publica inca).

Asa cum au votat consilierii locali inca din septembrie, si in sezonul rece 2019-2020, patinoarul artificial va fi amenajat tot in centrul Barladului, adica in Piata „Victoriei” (pe platoul de langa Hotel „Moldova”), pe o suprafata de minimum 600 metri patrati (20×30 metri liniari) din cei 900 metri patrati inchiriati prin licitatie. Parcul de distractii cu destinatia de patinoar in aer liber va fi deschis publicului intre 1 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020, cu posibilitatea prelungirii contractului cu inca o luna.

Asa cum este specificat in caietul de sarcini aprobat de consilieri, operatorul economic este obligat sa asigure toate dotarile necesare functionarii obiectivului in conditii optime: instalatie de racire, module, capete de module, furtune de legatura, mantinela, agent de inghetare, casuta cu destinatia de garderoba, punct de inchiriere patine, minimum 100 de perechi de patine, tonete in vederea desfasurarii de activitati economice, etc.

Tot acesta se va ocupa si de salubrizarea zilnica a zonei. Odata inaugurat, patinoarul va fi deschis publicului zilnic, dupa programul votat de consilieri (luni-joi – in intervalul orar 09.00-22.00 si vineri-duminica si de sarbatorile legale si religioase – in intervalul orar 09.00-23.00). O alta obligatie ce ii revine agentului economic este permiterea accesului zilnic gratuit al persoanelor sub 18 ani, atat la patinoar cat si la patine, in intervalul orar 09.00-10.00. In plus, tariful de acces pe gheata si cel de inchiriere a perechii de patine nu trebuie sa depaseasca 10 lei/ora/persoana.

Trebuie spus ca, in 2018, consilierii locali au aprobat inca de pe 29 iunie inchirierea spatiului pentru amenajarea patinoarului. Insa, intrucat la prima licitatie organizata la finele lui august si la care s-au inscris patru firme specializate, pretul chiriei a „escaladat” la 40.000 lei/luna, intreprinzatorul castigator a refuzat pur si simplu sa semneze contractul. Asa ca a fost nevoie de o a doua licitatie, la care au fost inasprite conditiile de participare, mai exact a fost adaugata obligativitatea ca participantii la licitatie sa plateasca, in avans, o garantie de participare de 30.000 lei. De aceasta data, la licitatia din 24 octombrie, unde s-au inscris doar doi intreprinzatori, pretul chiriei lunare a pornit de la 2.100 lei si a „explodat” la 51.660 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.