Atletii barladeni, aur si argint la Concursul National de Stafete Atletice

0
1040

• Cei sase sportivi barladeni care au alergat in cadrul Concursului National de Stafete Atletice si Probe Neoclasice, desfasurat zilele trecute la Cluj-Napoca, s-au intors acasa cu o medalie de aur si una de argint. Ambele au fost cucerite in probele de stafeta.

Prestatie extraordinara reusita la etapa finala a celei de-a VII-a editii a Concursului National de Stafete Atletice si Probe Neoclasice de catre atletii legitimati la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad. In week-end, mai exact sambata, 26 octombrie, sportivii antrenati de profesorul Lucian Bolgar au participat la competitia desfasurata pe stadionul Cluj Arena si au reusit sa cucereasca un titlu national extrem de important si o medalie de argint la fel de importanta. Concursul, echivalentul unui campionat national pentru probele de stafete atletice si probele neoclasice, s-a desfasurat in sistem Open, nu pe categorii de varsta (probe neoclasice) si pe categoriile Copii 1 + Juniori 3 / Juniori 2 + Juniori 1 (probe stafeta). Probele neoclasice desfasurate au fost: 80 m, 300 m, 600 m, 1.000 m, pentatlon (fete), decasalt (baieti), aruncarea greutatii (mana stanga + mana dreapta). De asemenea, s-au organizat si doua stafete, respectiv 4×400 m (100 m + 200 m + 300 m + 400 m) / (400 m + 600 m + 800 m + 1.000 m).

CSS Barlad a participat cu sase atleti, toti inclusi in categoria de varsta Juniori 3 (15-16 ani). Acestia sunt Laurentiu Dumitrel Vrabie, Denis Emilian Totoi, Stefan Anton, Teodor Iulian Bigu, Alexandru Mihai Goga si Andrei Anton. Sub „bagheta” antrenorului Bolgar, patru dintre ei s-au mobilizat exemplar si au alergat atat de repede, incat au scos cel mai bun timp din concurs (7:25.16), castigand medalia de aur in stafeta de 400 m + 600 m + 800 m + 1.000 m. Astfel, Teodor Iulian Bigu a alergat pe distanta de 400 metri, Denis Emilian Totoi a continuat pe urmatorii 600 metri, Andrei Anton – pe urmatorii 800 metri, iar Laurentiu Dumitrel Vrabie pe restul de 1.000 metri. Iar in stafeta de 100 m + 200 m + 300 m + 400 m, tot patru atleti CSS Barlad au facut o cursa fantastica, la final clasandu-se pe locul II si castigand medalia de argint (timp 3.45). De aceasta data, ordinea in concurs a fost Andrei Anton (100 metri), Laurentiu Dumitrel Vrabie (200 metri), Alexandru Mihai Goga (300 metri) si Denis Emilian Totoi (400 metri).

„Cel de-al saselea sportiv care a participat la concurs a fost Stefan Anton. El nu a alergat in probele de stafeta, ci doar la individual. In probele neoclasice, Laurentiu Vrabie s-a clasat pe locul sase in cursa de 1.000 metri, Andrei Anton a venit pe locul noua, iar Stefan Anton pe locul zece in aceeasi cursa. In proba de 600 metri, Denis Totoi a iesit pe locul cinci, Teodor Bigu pe locul noua si Alexandru Goga pe locul zece. A fost un concurs mai atipic, dar foarte util, intrucat sportivii nostri au alergat in trei probe desfasurate intr-o singura zi, lucru foarte rar intr-o etapa finala de concurs organizat de Federatia Romana de Atletism”, ne-a declarat antrenorul Lucian Bolgar.

Acesta a precizat ca, in continuare, atletii barladeni se pregatesc pentru participarea la Concursul international de alergare pe sosea „Crosul 15 Noiembrie”, ce se va desfasura pe strazile Brasovului. Potrivit regulamentului, toti concurentii vor alerga pe aceeasi distanta, adica 5.000 de metri, pe treseul parcurs de participantii la revolta anticomunista a muncitorilor brasoveni de la uzina „Roman” de pe data de 15 noiembrie 1987, respectiv SC Roman SA (start) – Calea Bucuresti – Aleea Bucuresti – Spitalul Judetean – SC Hidromecanica SA – Cinema Patria – Teatrul „Sica Alexandrescu” – Prefectura Brasov (sosire).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.