Aproape 12 milioane de lei pentru 16 primarii, cadoul de despartire al Guvernului Dancila

0
976

• Aproape 11,8 milioane de lei au intrat in conturile a 16 primarii vasluiene pentru plata lucrarilor executate la obiectivele finantate prin Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapele I si II, practic un cadou de despartire facut de fostul guvern, chiar inainte de a fi demis prin motiune de cenzura. Acesti bani se adauga altor peste 13 milioane de lei, platite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in luna octombrie, tot pentru plata facturilor de lucrari prin PNDL!

Marti, 5 noiembrie, noul ministru al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ion Stefan, a semnat ordinele de plata catre beneficiarii investitiilor finantate prin PNDL 1 si 2 pentru decontarea lucrarilor deja executate. Este vorba de suma totala de 400 milioane lei, bani alocati saptamana trecuta prin Hotarare a Guvernului PSD condus de Viorica Dancila din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2019, pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapele I si II.

“Ca urmare a aprobarii HG nr. 767/2019 privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2019, pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapele I si II, ieri, 5 noiembrie, au fost transferate catre beneficiarii contractelor multianuale sume in valoare totala de 400 de milioane de lei, pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrarilor executate pentru 528 obiective de investitii, finantate prin PNDL, in cadrul celor doua etape”, se arata in comunicatul emis de MDRAP.

La nivelul judetului Vaslui au beneficiat de astfel de plati nu mai putin de 16 UAT-uri, Epureni, Gherghesti, Balteni, Todiresti, Stefan cel Mare, Oltenesti, Berezeni, Pogana, Muntenii de Sus, Zorleni, Dragomiresti, Ciocani, Lunca Banului, Bogdana, Tutova si Voinesti, suma totala care a intrat in visteria comunelor fiind de 11.778.514,96 lei. Cei mai harnici primari, care s-au grabit sa mai finalizeze o parte din lucrarile la obiectivele de investitii demarate cu finantare nerambursabila au fost cei ai comunelor Ciocani, careia i s-au platit 2.905.496,51 lei, Stefan cel Mare – 1.752.474,99 lei, Pogana – 1.412.228,81 lei, si Oltenesti, 1.358.926,89 lei, pentru unii dintre ei, aceasta fiind ultima plata dupa finalizarea investitiilor.

Trebuie spus ca si luna trecuta UAT-urile vasluiene au beneficiat de plati din partea MRDAP pentru lucrarile executate in cadrul PNDL pentru care au fost trimise documente de decontare. Astfel, in total 12,934 milioane lei au ajuns in conturile primariilor pentru a plati constructorii care au executat lucrari in Ivanesti, Murgeni, Perieni, Zapodeni, Balteni, Muntenii de Jos, Bunesti – Averesti, Gagesti, Todiresti sau Garceni, ultima pentru decontarea lucrarilor executate la nu mai putin de 5 proeicte demarate. Acestor plati li se adauga si altele, cum ar fi cele catre Consiliul Judetean Vaslui, peste 386 de mii de lei, pentru actualizarea Planului Urbanistic General si pentru proiectele derulate cu finantare in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa, ori catre municipiule Vaslui si Husi, tot pentru proiecte POCA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.