Antreprenoriatul social si integrarea vocationala, promovate in judetul Vaslui si Regiunea Nord-Est

0
615

• 25 noi intreprinderi sociale infiintate in mediul rural si urban, cu oferte ocupationale pentru cei care vor sa se integreze ori reintegreze pe piata muncii. Acestea sunt principalele obiective ale unui proiect in valoare de peste 13,8 milioane lei, care se va desfasura pe durata a trei ani, incepand cu data de 1 octombrie 2019. 

In cadrul proiectului, 126 persoane care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale in regiunea Nord – Est (judetele Bacau, Neamt, Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava), vor putea sa-si dezvolte sau sa-si consolideze cunostintele si abilitatile in ceea ce priveste capacitatea de ocupare si de dezvoltare a unei activitati independente. Scopul este acela de a promova activitati si servicii generatoare de venit, care sa asigure integrarea / reintegrarea activa pe piata muncii, in structurile de economie sociala si / sau in economia formala. 

In acest sens, GE-COST 2001 S.R.L. isi propune sa asigure suport pentru implementarea planurilor de afaceri in vederea infiintarii si dezvoltarii a 25 intreprinderi sociale in mediul rural si urban, promovand avantajele oferite de implicarea in economia sustenabila pentru persoanele din grupul – tinta.

Este vorba, mai exact, despre persoane care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale, fara niciun fel de restrictii referitoare la sex, categorie sociala, mediu de rezidenta, etnie etc. O atentie deosebita va fi acordata, insa, grupurilor vulnerabile. Astfel, este incurajata participarea cu preponderenta a persoanelor care apartin etniei rome, a celor cu varsta de peste 45 ani, cu dizabilitati, fara loc de munca, din mediul rural sau care traiesc din agricultura de subzistenta. Nu pot aplica tinerii NEETs cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 ani (care nu urmeaza nicio forma de invatamant si nici nu au un loc de munca). 

GE-COST 2001 S.R.L., furnizor de formare profesionala continua, este o companie infiintata in anul 2001, care realizeaza cursuri recunoscute la nivel national de catre Ministerul Educatiei Nationale si de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. 

Cursurile pe care le are in portofoliu cuprind o gama larga de specializari, incepand de la macelar, camerista, pana la operator introducere validare si prelucrare date, antreprenor in economia sociala, competente antreprenoriale. Incepand din anul 2010, compania si-a extins activitatea si in domeniul implementarii proiectelor cu finantare europeana, deruland pana in prezent un numar de peste 15 proiecte, in diverse domenii.

Partenerii GE-COST 2001 S.R.L. in cadrul acestui proiect sunt Eurinpro Advisory S.R.L. si Fundatia CREATIW. 

Conferinta de lansare a proiectului a avut loc in data de 11 noiembrie 2019, in Botosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.