Amalia Puflea, sase medalii, din care patru de aur, la „Cupa Horizon” din Grecia!

0
1515

• Nu mai putin de sase medalii, dintre care patru de aur, a cucerit barladeanca Amalia Puflea, in varsta de numai 12 ani, la cea de-a doua editie a competitiei internationale de gimnastica artistica „Cupa Horizon”, de la Salonic, Grecia. Sportiva a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului in finalele de la barna si sol, dar si la individual compus si in concursul pe echipe, in timp ce argint si bronz a obtinut la sarituri, respectiv paralele.

La o saptamana de la participarea la Cupa Elvetiei de Junioare U13 la Gimnastica Artistica de la Zurich, Elvetia, barladeanca Amalia-Ioana Puflea (12 ani) a avut o prestatie excelenta la cea de-a doua editie a „Horizon Cup” International Artistic Gymnastics Tournament (Turneul International de Gimnastica Artistica „Cupa Horizon”). Competitia s-a adresat gimnastelor din doua categorii de varsta, respectiv 12-13 ani si 14-15 ani, si s-a desfasurat intre 8-10 noiembrie, la Salonic, Grecia. Romania a participat cu sapte gimnaste, toate incluse in Programul „Tara, tara, vrem campioane!”.

Astfel, in prima zi a competitiei, Amalia a concurat la sarituri si la paralele, reusind sa urce pe podium la ambele aparate. La sarituri, dintr-un total de 28 de gimnaste din Grecia, Romania, Ungaria, Italia, Elvetia, Danemarca si Belgia, barladeanca s-a clasat pe locul II (argint – 13.700 puncte), dupa romanca Sabrina-Alexia Maneca-Voinea (aur – 14.300 puncte) si inainte de grecoaica Athanasia Mesiri (bronz – 13.200 puncte). La paralele, unde s-au intrecut 27 de sportive, a terminat pe locul III, cu un punctaj total de 10.850, castigand medalia de bronz. Podiumul a fost completat de doua romance, in speta Sabrina-Alexia Maneca-Voinea (aur – 11.450 puncte) si Ioana-Andreea Danciu (argint – 11.100 puncte).

In cea de-a doua zi a competitiei, reprezentanta Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad a scapat de tot de emotii si a facut un concurs fantastic, imbogatindu-si palmaresul cu alte patru medalii, toate de aur. Astfel, la barna, aparat supranumit de gimnaste „puntea suspinelor” si unde au concurat 28 de sportive de 12 ani, Amalia a obtinut cel mai mare punctaj (aur – 13.250 puncte), fiind urmata de grecoaica Maria Veletzeki (argint – 13.150 puncte) si romanca Ioana-Andreea Danciu (bronz – 12.800 puncte). Nu in ultimul rand, la sol, podiumul a fost format din Amalia Puflea (aur – 12.850 puncte), Ioana-Andreea Danciu (argint – 12.600 puncte) si Maria Veletzeki (bronz – 12.400 puncte).

In ceea ce priveste concursul la individual compus si pe echipe, trebuie spus ca fetitele nu au mai concurat inca o data, ci s-a tinut cont doar de rezultatele obtinute la cele patru aparate. Asa se face ca Amalia s-a clasat pe primul loc si la individual compus, dar si cu echipa Romaniei. Astfel, la individual compus, podiumul a fost in intregime romanesc: Amalia Puflea (aur – 50.650 puncte), Sabrina-Alexia Maneca-Voinea (argint – 50.300 puncte) si Ioana-Andreea Danciu (bronz – 48.950 puncte). Iar la echipe, Amalia a contribuit serios la cucerirea medaliei de aur a Romaniei (punctaj total 153.750). Pe podium au mai urcat echipa Angliei (punctaj total – 144.100) si o echipa a unui club privat din Grecia (punctaj total 141.050).

Amalia Puflea este inclusa in categoria de varsta Junioare II, Nivel 4 (12 ani) unde, din octombrie 2018, face parte din lotul Romaniei ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, judetul Hunedoara.

Trebuie spus ca, din staff-ul care a insotit gimnastele romance la Salonic, a facut parte si antrenoarea Ana Maria Iordache, de la CSS Barlad, care a participat in calitate de arbitra.

europeana, deruland pana in prezent un numar de peste 15 proiecte, in diverse domenii.

Partenerii GE-COST 2001 S.R.L. in cadrul acestui proiect sunt Eurinpro Advisory S.R.L. si Fundatia CREATIW. 

Conferinta de lansare a proiectului a avut loc in data de 11 noiembrie 2019, in Botosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.