A fost modernizat si al saselea loc de joaca din Barlad

Dupa ce, spre finele lui 2018, au fost modernizate primele doua locuri de joaca din Barlad, iar in ultimele luni, alte trei parcuri au fost infiintate ori reabilitate, zilele trecute, un al saselea a fost modernizat si dat in folosinta.

Potrivit reprezentantilor Primariei Barlad, de cateva zile, s-au finalizat lucrarile de reamenajare a unui alt parc de joaca din oras, in speta al saselea din cele 48 existente la acest moment in localitate. Ca urmare, spre bucuria copiilor, parcul amplasat in zona de Nord a orasului, peste drum de intrarea principala a SC Rulmenti SA Barlad, a fost dat in folosinta. Locul de joaca a fost refacut in totalitate si reamenajat pentru a respecta normele de siguranta a utilizatorilor.

Primele cinci parcuri au fost date in exploatare, asa cum se stie, si se bucura, evident, de rezultatul scontat. Suntem deja in a treia etapa de reabilitare si modernizare, dupa reamenajarea celor doua parcuri din asociatiile 7 si 22, care a fost prima etapa, a locului de joaca din Parcul Teatrului Victor Ion Popa, a infiintarii parcului din Gradina Publica si a modernizarii celui de la nord de Scoala Gimnaziala Episcop Iacov Antonovici, in cea de-a doua etapa. Si acum, lucrarile de reabilitare si modernizare au presupus inlocuirea echipamentelor existente cu altele noi, cu respectarea standardelor de siguranta, dar si refacerea imprejmuirilor. Au fost montate si cosuri de gunoi si banci noi, astfel incat si acest loc de recreere sa raspunda cerintelor micilor nostri utilizatori. Asa cum am mai spus, continuam sa modernizam locuri de joaca pentru copii, sa le facem sigure si sa ii bucuram, in fiecare zi, asa cum merita pe deplin, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim ca, in urma expertizei tehnice efectuate in 2018 cu privire la siguranta in exploatare a locurilor de joaca din Barlad, s-a constatat ca cele mai multe echipamente de joaca din parcurile orasului prezinta uzura avansata la structura de rezistenta, iar exploatarea in continuare a acestora ar putea pune in pericol siguranta utilizatorilor. In acest context, s-a procedat la achizitia si montajul de echipamente de joaca autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copiii cu varstre intre 3 si 14 ani, copiii cu dizabilitati si adulti (aparate fitnes). Fondurile pentru realizarea proiectului s-au ridicat la circa 10.000 lei si provin de la bugetul local, iar lucrarile au fost executate de salariatii Serviciului de Gospodarie Comunala si Locativa din cadrul primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.