Vestea asteptata de mii de barladeni: astazi incepe asfaltarea strazii Gheorghe Emandi!

0
2059

• In sfarsit, dupa zeci de ani de asteptare, noua artere din cartierele barladene Cotu Negru si Deal, care in prezent sunt in mare parte doar pietruite, vor intra in secolul XXI. Dupa ce, ieri, a fost predat amplasamentul catre constructorul SC Viacons Rutier SRL Husi, astazi incepe efectiv asfaltarea, prima strada vizata fiind Gheorghe Emandi. Investitia are o valoare de peste 10 milioane de lei cu TVA si trebuie realizata in decurs de 24 de luni.

Pe 18 septembrie, primarul Barladului, Dumitru Boros, si reprezentantii SC Viacons Rutier SRL Husi, constructorul care si-a adjudecat la licitatie lucrarea, au semnat contractul ce vizeaza investitia „Asfaltare si modernizare strazi in municipiul Barlad”, in valoare totala de 8.603.671,33 lei fara TVA (adica 10.238.368,88 lei cu TVA). Este vorba despre asfaltarea a noua strazi din cartierele Deal si Cotu Negru, ce insumeaza o lungime totala de peste cinci kilometri. De atunci si pana acum au fost emise avizele necesare inceperii lucrarilor, iar ieri, 15 octombrie, a fost semnata predarea amplasamentului catre constructor. Asta dupa ce, tot ieri, la sediul primariei, a avut loc o sedinta tehnica, urmata de o vizita in teren, pentru a se pune la punct ultimele detalii inainte de demararea efectiva a investitiei.

Cum nu exista niciun impediment care sa blocheze proiectul, iar vremea frumoasa prognozata pentru zilele urmatoare permite lucrul, echipele de muncitori ale firmei husene vor incepe chiar de astazi asfaltarea. Cele noua strazi vizate de modernizare sunt Cerbului, Constantin Brancoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, Stefan Neagoe (cartier Deal) si Gheorghe Emandi, Ion Codrescu, Grivitei si Opanez (cartier Cotu Negru), majoritatea dintre ele fiind pietruite. Dupa cum au stabilit de comun acord cele doua parti implicate (edilul si constructorul), prima strada pe care se va intra este Gheorghe Emandi, iar a doua este Cerbului. Vor urma, in ordine, Constantin Brancoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, Stefan Neagoe, Ion Codrescu, Grivitei si Opanez.

„Dupa ani de asteptari, strada Gheorghe Emandi intra la asfaltare, fiind prima din pachetul de noua strazi. Este o veste pe care sute de oameni o asteapta de prea multa vreme, insa, dupa cum se stie, am reusit sa depasim acum inclusiv piedicile politice pe care le-am intampinat cu acest proiect. In doi ani, aceste noua strazi vor arata, in sfarsit, asa cum este normal! Ne vom axa si pe strazile pe care nu a existat asfalt niciodata, cum este Opanez sau Muzelor, dar si Cerbului este o urgenta, care va fi a doua la asfaltare. Important este ca asteptarea oamenilor a luat sfarsit”, ne-a declarat, ieri, primarul Dumitru Boros.

Contractul semnat de reprezentantii primariei si cei ai constructorului husean presupune modernizarea celor noua strazi, pe o lungime totala de circa 5.049 ml, cu latimea carosabilului intre 3,5 si 6 m, cu trotuare in suprafata de circa 8.933 mp. Strada Cerbului are o lungime de 1.667 ml, Constantin Brancoveanu – 344 ml, Aurel Vlaicu – 362 ml, Muzelor – 344 ml, Stefan Neagoe – 242 ml, Gheorghe Emandi – 1.091 ml, Ion Codrescu – 391 ml, Grivitei – 185 ml si Opanez – 423 ml. Lucrarile urmeaza a fi executate in decurs de 24 de luni, iar investitia este finantata astfel: 4.721.329 lei din economia facuta la imprumutul contractat pentru lucrarile de canalizare menajera din cartierele Munteni si Podeni, iar restul de bani de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.