Va fi sau nu reabilitat Pavilionul de Pediatrie din Barlad?

0
1375

• La licitatia privind investitia „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad”, lansata pe SICAP in a doua parte a lunii august, a fost depusa o singura oferta, interesata de lucrare fiind o firma din judet. Urmeaza ca, pana spre finele lunii viitoare, dosarul cu documentele depuse sa fie evaluat din punct de vedere tehnic si financiar, iar apoi sa aflam daca va fi desemnat castigator sau va fi reluata intreaga procedura. Investitia se ridica la peste 4,7 milioane de lei si presupune anveloparea termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reabilitarea acoperisului si a subsolului, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice si montarea de panouri fotovoltaice.

Pe data de 22 august, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind realizarea investitiei „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad” (fostul Spital de Copii „Sfantul Nicolae”), ce vizeaza imobilul situat in str. Epureanu nr. 50 si care are o suprafata de circa 4.000 metri patrati. Proiectul are in vedere realizarea de lucrari de anvelopare termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reparatii la acoperis si subsol, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice, montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice).

Potrivit anuntului, firmele interesate de aceasta investitie si-au putut depune ofertele pana pe data 9 octombrie, ora 15.00. Iar pana la expirarea perioadei de inscriere a fost depusa o singura oferta din partea firmei SC CITY CONS SRL, din judetul Vaslui. Asa cum era de asteptat, documentele depuse la dosar au inceput deja sa fie verificate in cele mai mici detalii, evaluarea din punct de vedere tehnic si financiar urmand sa se faca pana cel tarziu pe data de 22 noiembrie. Abia apoi vom sti daca singurul constructor interesat de lucrare va fi desemnat castigator sau daca oferta va fi respinsa, iar procedura de licitatie va fi reluata. Daca toate actele sunt in regula, contractul va fi incheiat pentru o perioada de 18 luni.

Valoarea contractului se ridica la suma de 4.000.903,90 lei fara TVA (4.761.075,64 lei cu TVA), din total, 90% reprezentand fonduri europene structurale si de investitii gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Asa cum a fost aprobat inca de la inceput, obiectivul general al proiectului este cresterea performantei energetice a cladirilor de utilitate publica din municipiul Barlad pe fondul crearii conditiilor necesare gestionarii inteligente a energiei si utilizarii energiei din surse regenerabile la nivelul Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Barlad.

„Contractul presupune executia tuturor lucrarilor de interventie la cele doua corpuri de cladire apartinand Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal «Elena Beldiman» Barlad, pentru cresterea eficientei energetice a acestora, in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire (caiet de sarcini, conditii contractuale, proiect tehnic). Contractul presupune lucrari specifice pentru cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie, si anume: • Lucrari de consolidare structurala (camasuieli interioare la nivelul subsolului corpului C1, consolidarea fundatiilor corpului C2, camasuirea fetelor exterioare ale peretilor de inchidere la corpul C2, alte reparatii locale); • Realizarea unor sisteme de termoizolare atat a elementelor verticale cat si a celor orizontale; • Inlocuirea tamplariei ferestrelor si usilor exterioare; • Lucrari de modernizare a instalatiilor sanitare, termice si electrice; • Reparatii ale finisajelor afectate de interventiile mentionate mai sus. Nu se fac interventii asupra functionalului cladirii”, se arata la rubrica descrierea achizitiei publice din anuntul de licitatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.